SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Nagy kedvenc nálunk ez a finom egytálétel. Tepsiben összerakva gyorsan megsül.

tepis hús szalonnás tésztával

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő20 percFőzési idő20 percÖsszes idő40 perc

1

A húst szeletekre vágjuk és kevés olajon, sóval, borssal ízesítve megsütjük.

2

Közben a szalonnát kockákra vágjuk.

3

Ha a hús elkészült egy kisebb tepsibe tesszük.

4

A maradék olajon átsütjük a szalonnát.

5

A húst megkenjük pirosarannyal.

6

Míg a szalonna hül kifőzzük a tésztát.

7

1 dl tejfölt és a tojást a kihült szalonnához keverjük.

8

Majd a megfőtt tésztát is hozzátesszük és az egészet ráborítjuk a tepsiben várakozó húsra.

9

A maradék tejföllel megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk.

10

Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

Felvágva savanyúsággal vagy ketchuppal tálaljuk.

Kategória

Összetevők

Útmutató

1

A húst szeletekre vágjuk és kevés olajon, sóval, borssal ízesítve megsütjük.

2

Közben a szalonnát kockákra vágjuk.

3

Ha a hús elkészült egy kisebb tepsibe tesszük.

4

A maradék olajon átsütjük a szalonnát.

5

A húst megkenjük pirosarannyal.

6

Míg a szalonna hül kifőzzük a tésztát.

7

1 dl tejfölt és a tojást a kihült szalonnához keverjük.

8

Majd a megfőtt tésztát is hozzátesszük és az egészet ráborítjuk a tepsiben várakozó húsra.

9

A maradék tejföllel megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk.

10

Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

Felvágva savanyúsággal vagy ketchuppal tálaljuk.
Tepsis hús szalonnás tésztával
Hirdetés