Ne dobd ki a maradék rizst! Készíts belőle finom pirított rizst csirkemellel. Gyors, egyszerű, finom recept az egész családnak.
A tojásokat felverjük, sóval, borssal ízesítjük és kevés olajon megsütjük.
Még a serpenyőben a fakanál segítségével apróra daraboljuk.
Egy tálra szedjük.
A csirkemellet kisebb darabokra vágjuk.
Rászórunk 1 evőkanál étkezési keményítőt, 1 evőkanál szójaszószt, 1 kávéskanál cukrot, 1 evőkanál olajat és jól elkeverjük.
Egy nagyobb serpenyőben megsütjük a húst.
Kevergessük, hogy egyenletesen piruljon.
A húst kiszedjük és a serpenyőben üvegesre pároljuk a hagymát, közben hozzáadjuk az apró kockákra vágott paprikát.
Ezt is kiszedjük a serpenyőből.
Most jön a főtt rizs. Pár perc alatt átpiritjuk, majd hozzáadjuk a hagymás, paprikás keveréket, az apróra vágott fokhagymát, a húst és a végén a tojást.
Hozzáöntünk 2 evőkanál szójaszószt és néhány percig még sütjük.
A végén megszórhatjuk apróra vágott petrezselyemmel.
Összetevők
Útmutató
A tojásokat felverjük, sóval, borssal ízesítjük és kevés olajon megsütjük.
Még a serpenyőben a fakanál segítségével apróra daraboljuk.
Egy tálra szedjük.
A csirkemellet kisebb darabokra vágjuk.
Rászórunk 1 evőkanál étkezési keményítőt, 1 evőkanál szójaszószt, 1 kávéskanál cukrot, 1 evőkanál olajat és jól elkeverjük.
Egy nagyobb serpenyőben megsütjük a húst.
Kevergessük, hogy egyenletesen piruljon.
A húst kiszedjük és a serpenyőben üvegesre pároljuk a hagymát, közben hozzáadjuk az apró kockákra vágott paprikát.
Ezt is kiszedjük a serpenyőből.
Most jön a főtt rizs. Pár perc alatt átpiritjuk, majd hozzáadjuk a hagymás, paprikás keveréket, az apróra vágott fokhagymát, a húst és a végén a tojást.
Hozzáöntünk 2 evőkanál szójaszószt és néhány percig még sütjük.
A végén megszórhatjuk apróra vágott petrezselyemmel.
Hozzászólás