Nincs is jobb módja annak, hogy feldobjuk a nyári napokat, mint egy szelet ínycsiklandóan frissítő pudingos citromos kockával.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és a hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a krémet.
A pudingot 7 evőkanál cukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük.
A tojásfehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük és óvatosan a még forró pudinghoz keverjük. Lágy mozdulatokkal hozzákeverjük a tejfölt is.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Egy kb. 20x30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A tészta kétharmadát tepsi méretűre nyújtjuk és kibéleljük vele a tepsit.
A krémet ráöntjük a tésztára és egyenletesen elterítjük rajta.
A maradék tésztát vékonyra nyújtjuk és a krém tetejére fektetjük. (Ilyenkor én késsel megszoktam jelölni a kockák méretét, amekorrára majd vágni szeretném, így tálaláskor könnyeben felvágom)
Sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
Miután kihűlt a sütemény kockákra vágva és porcukorral megszórva tálaljuk.
Pár óra hűtés után a legfinomabb.
Összetevők
Útmutató
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és a hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a krémet.
A pudingot 7 evőkanál cukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük.
A tojásfehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük és óvatosan a még forró pudinghoz keverjük. Lágy mozdulatokkal hozzákeverjük a tejfölt is.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Egy kb. 20x30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A tészta kétharmadát tepsi méretűre nyújtjuk és kibéleljük vele a tepsit.
A krémet ráöntjük a tésztára és egyenletesen elterítjük rajta.
A maradék tésztát vékonyra nyújtjuk és a krém tetejére fektetjük. (Ilyenkor én késsel megszoktam jelölni a kockák méretét, amekorrára majd vágni szeretném, így tálaláskor könnyeben felvágom)
Sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
Miután kihűlt a sütemény kockákra vágva és porcukorral megszórva tálaljuk.
Pár óra hűtés után a legfinomabb.
Hozzászólás