
Cukkini fasírt: Egy újabb felhasználási módja a cukkininek
A cukkini sokak által kedvelt, sokoldalú zöldség, amely rengetegféleképpen elkészíthető. Az egyik legfinomabb és legkreatívabb módja a cukkini fasírt, amely nemcsak finom, de egészséges is.
Hozzávalók
Lépések
- A cukkinit és a burgonyát reszeljük le nagy lyukú reszelőn. Tegyük egy szűrőbe, sózzuk meg, és hagyjuk állni kb. 10-15 percig, hogy kiengedje a felesleges nedvességet.
- Közben aprítsuk fel a hagymát és a fokhagymát.
- A cukkinit alaposan nyomkodjuk ki, hogy a lehető legtöbb nedvességet eltávolítsuk.
- Egy nagy tálban keverjük össze a kinyomkodott cukkinit, az apróra vágott hagymát és fokhagymát, a tojást, a lisztet és a zsemlemorzsát, paprikakrémet,a sót, és a borsot.
- Egy serpenyőben hevítsünk kevés olajat.
- Tegyünk az olajba egy kanálnyit a masszából és jól nyomjuk le.
- Süssük a fasírtokat mindkét oldalukon aranybarnára, kb. 3-4 percig oldalanként.
- Tegyük a megsült fasírtokat papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felitassuk. Tálaljuk friss paradicsommal vagy salátával.
A cukkini fasírt tökéletes választás lehet ebédre, vacsorára vagy akár előételként is. Könnyű, mégis laktató, és számos variációban elkészíthető.