Egyéb

Cukkini fasírt: Egy újabb felhasználási módja a cukkininek

cukkini fasirt

cukkini fasirt

Cukkini fasírt: Egy újabb felhasználási módja a cukkininek

A cukkini sokak által kedvelt, sokoldalú zöldség, amely rengetegféleképpen elkészíthető. Az egyik legfinomabb és legkreatívabb módja a cukkini fasírt, amely nemcsak finom, de egészséges is.
Előkészítési idő 10 perc
Főzési idő 20 perc
Összes idő 30 perc
Adagok: : 4

Hozzávalók
  

  • 1 nagyobb vagy két közepes cukkini
  • 1 közepes burgonya
  • 1 közepes hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • só, bors, paprikakrém
  • kevés olaj a sütéshez

Lépések
 

  1. A cukkinit és a burgonyát reszeljük le nagy lyukú reszelőn. Tegyük egy szűrőbe, sózzuk meg, és hagyjuk állni kb. 10-15 percig, hogy kiengedje a felesleges nedvességet.
  2. Közben aprítsuk fel a hagymát és a fokhagymát.
  3. A cukkinit alaposan nyomkodjuk ki, hogy a lehető legtöbb nedvességet eltávolítsuk.
  4. Egy nagy tálban keverjük össze a kinyomkodott cukkinit, az apróra vágott hagymát és fokhagymát, a tojást, a lisztet és a zsemlemorzsát, paprikakrémet,a sót, és a borsot.
  5. Egy serpenyőben hevítsünk kevés olajat.
  6. Tegyünk az olajba egy kanálnyit a masszából és jól nyomjuk le.
  7. Süssük a fasírtokat mindkét oldalukon aranybarnára, kb. 3-4 percig oldalanként.
  8. Tegyük a megsült fasírtokat papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felitassuk. Tálaljuk friss paradicsommal vagy salátával.
A cukkini fasírt tökéletes választás lehet ebédre, vacsorára vagy akár előételként is. Könnyű, mégis laktató, és számos variációban elkészíthető.

    Ez is érdekes lehet...