Egyéb Karácsonyi készülődés Sütemények

Darálós keksz: A nosztalgikus finomság

darálós keksz
darálós keksz

Darálós keksz: A nosztalgikus finomság

A darálós keksz sokak számára a gyerekkort idézi fel. Ez a ropogós, omlós finomság egyszerűen elkészíthető.
Előkészítési idő 40 perc
Főzési idő 30 perc
Összes idő 1 óra 10 perc
Adagok: : 4

Hozzávalók
  

  • 70 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor

Lépések
 

  1. A margarint a cukorral habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a tojásokat és azzal is még egy keveset keverjük.
  3. A sütőporral és vaníliás cukorral elkevert lisztet apránként adagoljuk hozzá. Mikor már nem tudjuk géppel keverni átváltunk és kézzel gyúrjuk tovább.
  4. A jól összegyúrt tészta harmadához hozzádolgozzuk a kakaóport.
  5. Folpackba csomagoljuk és egy éjszakát hűtőben pihentetjük.
  6. Másnap a húsdarálóra felszerelt kekszformán ledaráljuk a tésztát. Hosszabb csíkokat szoktunk darálni és a deszkánt tetszőleges méretekre vágjuk.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a sütiket, ne túl közel egymáshoz, mert megnőnek. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
    darálós keksz
A darálós keksz légmentesen záródó dobozban tárolva akár 2 hétig is eláll.

    Ez is érdekes lehet...