
Darálós keksz: A nosztalgikus finomság
A darálós keksz sokak számára a gyerekkort idézi fel. Ez a ropogós, omlós finomság egyszerűen elkészíthető.
Hozzávalók
Lépések
- A margarint a cukorral habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a tojásokat és azzal is még egy keveset keverjük.
- A sütőporral és vaníliás cukorral elkevert lisztet apránként adagoljuk hozzá. Mikor már nem tudjuk géppel keverni átváltunk és kézzel gyúrjuk tovább.
- A jól összegyúrt tészta harmadához hozzádolgozzuk a kakaóport.
- Folpackba csomagoljuk és egy éjszakát hűtőben pihentetjük.
- Másnap a húsdarálóra felszerelt kekszformán ledaráljuk a tésztát. Hosszabb csíkokat szoktunk darálni és a deszkánt tetszőleges méretekre vágjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a sütiket, ne túl közel egymáshoz, mert megnőnek. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
A darálós keksz légmentesen záródó dobozban tárolva akár 2 hétig is eláll.