Egyéb Sütemények

Egyszerű répatorta

egyszerű répatorta
egyszerű répatorta

Egyszerű répatorta

A répatorta az egyik legegyszerűbb desszert, amit elkészíthetsz. Nem igényel bonyolult hozzávalókat, és még a kezdő sütők is könnyedén boldogulnak vele. A lényeg, hogy a répa friss és lédús legyen, a tészta pedig puha és omlós.
Előkészítési idő 20 perc
Főzési idő 30 perc
Összes idő 50 perc
Adagok: : 4

Hozzávalók
  

A tésztához:
  • 15 dkg finomliszt
  • 15 dkg rétesliszt
  • 3 tojás
  • 30 dkg reszelt sárgarépa
  • 1.5 dl olaj
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • fél csomag sütőpor
A mázhoz:
  • 1 tojás fehérje ( a tésztánál kimarad)
  • 10 dkg porcukor

Lépések
 

  1. A cukrot két tojás sárgájával és az olajjal habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát. Ezzel is jól elkeverjük.
    egyszerű répatorta
  3. Majd apránként adagoljuk hozzá a sütőporral, vaníliás cukorral és fahéjjal elkevert lisztet.
  4. Két tojásfehérjéből habot verünk és óvatosan a masszához forgatjuk.
    egyszerű répatorta
  5. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
  7. Egy tojásfehérjét a porcukorral kikeverjük és még a langyos sütire öntjük.
Miért szeretem a répátortát?
  1. Egészséges: A répa tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, így ez a torta nem csak finom, de tápláló is. Könnyű: A répatorta nem túl nehéz, így tökéletes választás desszertnek, de akár uzsonnára is fogyasztható. Sokoldalú: A répatorta ízlés szerint variálható. Díszíthetjük dióval, mazsolával, csokoládéval, vagy akár krémsajttal is.

Ez is érdekes lehet...