SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKözéphaladó

Tortilla lapot nem ördöngősség gyártani. Gyorsan elkészülünk vele és sokkal finomabb.

FOKHAGYMÁS CSIRKEMELLES TORTILLA (HÁZI TORTILLA LAPPAL)

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő20 percFőzési idő10 percÖsszes idő30 perc

Tortilla lap:
Hozzávalókból tésztát gyúrunk és 5 percig pihentetjük.
Töltelék:

1
FOKHAGYMÁS CSIRKEMELLES TORTILLA (HÁZI TORTILLA LAPPAL)

Amíg a tészta pihen fél kg csirkemellet kockákra vágunk, fél csomag gyros füszerkeverékkel és 2 evőkanál olajjal összekeverjük.

2

A tésztát 12 egyenlő részre osztjuk és vékonyra lehetőleg kör alakúra kinyújtjuk.

3

Egy kb 20 cm teflon vagy fém serpenyőt zsiradék nélkül felforrósítunk és egyesével kisütjük a kis lapjainkat.
Ha hólyagosodna a kis buborékokat egy fakanállal visszanyomjuk.
Kb. 1-1 percig sütjük oldalanként.

4

Egy konyharuhát jól bevizezünk és a kisült lapokat abba bugyoláljuk bele, így puhák lesznek.

5
FOKHAGYMÁS CSIRKEMELLES TORTILLA (HÁZI TORTILLA LAPPAL)

A csirkemellet egy serpenyőben megsütjük.

6

1 kis doboz tejfölt elkeverünk 3 gerezd apróra vágott fokhagymával, sóval, borssal füszerezzük.

7

Ebbe keverjük bele az elkészült húst.

8

A lapokon egyenletesen elosztjuk a tölteléket, paradicsomot és paprikadarabokat teszünk rá és feltekerjük.

Nagyon finom vacsora.

Kategória

Összetevők

Tortilla lap:
Hozzávalókból tésztát gyúrunk és 5 percig pihentetjük.
Töltelék:

Útmutató

1
FOKHAGYMÁS CSIRKEMELLES TORTILLA (HÁZI TORTILLA LAPPAL)

Amíg a tészta pihen fél kg csirkemellet kockákra vágunk, fél csomag gyros füszerkeverékkel és 2 evőkanál olajjal összekeverjük.

2

A tésztát 12 egyenlő részre osztjuk és vékonyra lehetőleg kör alakúra kinyújtjuk.

3

Egy kb 20 cm teflon vagy fém serpenyőt zsiradék nélkül felforrósítunk és egyesével kisütjük a kis lapjainkat.
Ha hólyagosodna a kis buborékokat egy fakanállal visszanyomjuk.
Kb. 1-1 percig sütjük oldalanként.

4

Egy konyharuhát jól bevizezünk és a kisült lapokat abba bugyoláljuk bele, így puhák lesznek.

5
FOKHAGYMÁS CSIRKEMELLES TORTILLA (HÁZI TORTILLA LAPPAL)

A csirkemellet egy serpenyőben megsütjük.

6

1 kis doboz tejfölt elkeverünk 3 gerezd apróra vágott fokhagymával, sóval, borssal füszerezzük.

7

Ebbe keverjük bele az elkészült húst.

8

A lapokon egyenletesen elosztjuk a tölteléket, paradicsomot és paprikadarabokat teszünk rá és feltekerjük.

Nagyon finom vacsora.
Fokhagymás csirkemelles tortilla (Házi tortilla lappal)
Hirdetés