Egyéb Húsos ételek

Hentes tokány

hentes tokány
hentes tokány

Hentes tokány

Finom, szaftos sertéscomb.
Adagok: : 4
Fogás: ebéd
Konyha: magyar

Hozzávalók
  

  • 500 g sertéscomb
  • 200 g füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 csemeguborka
  • 1 csipet
  • 1 csipet bors
  • kevés olaj

Lépések
 

  1. A hagymát apró kockákra vágjuk.
  2. A combot és a szalonnát csíkokra vagdossuk.
  3. Kevés olajon a szalonnát megpirítjuk, majd beletesszük a hagymát. Mikor a hagyma is megdinsztelődött beletesszük a húst és fehéredésig sütjük.
  4. Belenyomjuk a fokhagymát, a paradicsompürét és felöntjük kevés vízzel.
  5. Sózzuk (óvatosan, mert a szalonna sós), borsozzuk.
  6. Fedő alatt pároljuk. Többször megkeverjük és ha kell a vizet pótoljuk. Egyszerre mindig kevés vizet öntsünk hozzá, hogy a szaftunk jó sűrű maradjon.
  7. Ha a hús megpuhult jöhet bele az apróra vágott uborka. Az uborkával már csak egy kicsit forraljuk és elkészült a jó szaftos finom hentestokány.
    hentes tokány
  8. Tarhonyával vagy friss kenyérrel tálaljuk.

Ez is érdekes lehet...