Egyéb Kelt tészták

Krumplis rudacskák

Krumplis rudacskák

Krumplis rudacskák

Krumplis rudacskák

Maradék krumplipüré felhasználásával szoktam készíteni ezeket a rudacskákat. Gyorsan elkészül és finom nassolni való.
Előkészítési idő 40 perc
Főzési idő 20 perc
Összes idő 1 óra
Adagok: : 4

Hozzávalók
  

  • 40 dkg liszt
  • 4 evőkanál krumplipüré (maradék püré tökéletes)
  • 2 kávéskanál só
  • fél kávéskanál cukor
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 1 tojás (plusz 1 tojás a kenéshez)
  • 2 evőkanál olaj
  • kb. 2 dl langyos tej
  • szezámmag (elhagyható)

Lépések
 

  1. A lisztet elkeverjük a sóval, cukorral és az élesztővel.
  2. Hozzáadjuk a langyos krumplipürét, 1 tojást, az olajat és annyi langyos tejjel dagasztjuk be, hogy összeálljon a tészta. Egy nem túl lágy tésztát kapunk.
  3. Megszórjuk liszttel és letakarva meleg helyen fél órát pihentetjük.
    Krumplis rudacskák
  4. Miután megdagadt a tészta kinyújtjuk ujjnyi vastagra.
  5. Tetejét megkenjük tojással és megszórjuk szezámmaggal. Rudakat vágunk belőle.
    Krumplis rudacskák
  6. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Még langyosan is nagyon finom. Vacsorára egy pohár teával kitűnő választás.

    Ez is érdekes lehet...