
Pirított rizs csirkemellel (maradék rizs felhasználása)
Ne dobd ki a maradék rizst! Készíts belőle finom pirított rizst csirkemellel. Gyors, egyszerű, finom recept az egész családnak.
Hozzávalók
Lépések
- A tojásokat felverjük, sóval, borssal ízesítjük és kevés olajon megsütjük. Még a serpenyőben a fakanál segítségével apróra daraboljuk. Egy tálra szedjük.
- A csirkemellet kisebb darabokra vágjuk. Rászórunk 1 evőkanál étkezési keményítőt, 1 evőkanál szójaszószt, 1 kávéskanál cukrot, 1 evőkanál olajat és jól elkeverjük.
- Egy nagyobb serpenyőben megsütjük a húst. Kevergessük, hogy egyenletesen piruljon.
- A húst kiszedjük és a serpenyőben üvegesre pároljuk a hagymát, közben hozzáadjuk az apró kockákra vágott paprikát. Ezt is kiszedjük a serpenyőből.
- Most jön a főtt rizs. Pár perc alatt átpiritjuk, majd hozzáadjuk a hagymás, paprikás keveréket, az apróra vágott fokhagymát, a húst és a végén a tojást.
- Hozzáöntünk 2 evőkanál szójaszószt és néhány percig még sütjük. A végén megszórhatjuk apróra vágott petrezselyemmel.
Fontos, hogy a főzés kezdete előtt mindent készítsünk elő, mert főzés közben már nem lesz rá időnk.
A pirított rizs elkészítése mindössze 15-20 percet vesz igénybe, így ideális választás, ha gyorsan kell vacsorát varázsolni az asztalra.
A csirkemell helyett használhatsz pulykamellet, marhahúst, sertéshúst, vagy akár szójagranulátumot is.
A paprika, a brokkoli, a cukkini, a kukorica, a borsó, a hagyma, a fokhagyma mind remekül illik a pirított rizsbe.
A szójaszósz mellett használhatsz curryt, gyömbért, koriandert, chilit, vagy akár bazsalikomot is.