Egyéb Tészta vacsik

Párizsi rétes

párizsi rétes

párizsi rétes

Párizsi rétes

Villámgyorsan elkészíthető vacsora. Pizza kedvelők előnyben!
Előkészítési idő 15 perc
Főzési idő 15 perc
Összes idő 30 perc
Adagok: : 4

Hozzávalók
  

  • 8 réteslap
  • 30 dkg párizsi
  • 25 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg ketchup
  • 1 tojás
  • fél kávéskanál sütőpor
  • fél dl tej
  • fél dl olaj
  • oregánó

Lépések
 

  1. A tojást a tejjel, a sütőporral és az olajjal jól elkeverjük.
  2. A párizsit nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  3. Az első réteslapot megkenjük a tojásos masszával és ketchuppal.
  4. Ráfektetjük a második réteslapot és szintén megkenjük a tojásos masszával és a ketchuppal.
  5. Ráfektetjük a harmadik réteslapot is, megkenjük a tojással, a ketchuppal és megszórjuk a párizsi felével és oregánóval.
  6. Most kerül rá a negyedik lap, amit tojással, ketchuppal kenünk és rászórjuk a sajt harmadát.
    Párizsi rétes
  7. Óvatosan felcsavarjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
  8. A maradék 4 réteslappal készítünk még egy tekercset.
  9. A rudak tetejét megkenjük a maradék tojással.
  10. Előmelegített 180 fokos sütőben 10 percig sütjük, majd megszórjuk sajttal és még 5 percre visszatoljuk a sütőbe.
Forrón szeletekre vágjuk és tálaljuk.

    Ez is érdekes lehet...