Egyéb Sütemények

Pudingos citromos kocka

pudingos citromos süti

pudingos citromos süti

Pudingos citromos kocka

Nincs is jobb módja annak, hogy feldobjuk a nyári napokat, mint egy szelet ínycsiklandóan frissítő pudingos citromos kockával.
Előkészítési idő 20 perc
Főzési idő 40 perc
Összes idő 1 óra
Adagok: : 4

Hozzávalók
  

A tésztához:
  • 45 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 4 tojás sárgája
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 citrom leve + reszelt héja
  • fél kávéskanál fahéj
A krémhez:
  • 2 csomag vanília ízű pudingpor
  • 8 evőkanál cukor
  • 5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 tojás fehérje
  • 300 gramm tejföl
  • 1 evőkanál citromlé

Lépések
 

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és a hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a krémet.
  2. A pudingot 7 evőkanál cukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük.
  3. A tojásfehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük és óvatosan a még forró pudinghoz keverjük. Lágy mozdulatokkal hozzákeverjük a tejfölt is.
  4. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  5. Egy kb. 20x30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk.
  6. A tészta kétharmadát tepsi méretűre nyújtjuk és kibéleljük vele a tepsit.
  7. A krémet ráöntjük a tésztára és egyenletesen elterítjük rajta.
  8. A maradék tésztát vékonyra nyújtjuk és a krém tetejére fektetjük. (Ilyenkor én késsel megszoktam jelölni a kockák méretét, amekorrára majd vágni szeretném, így tálaláskor könnyeben felvágom)
  9. Sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
  10. Miután kihűlt a sütemény kockákra vágva és porcukorral megszórva tálaljuk. Pár óra hűtés után a legfinomabb.
Ez a desszert tökéletes egyensúlyt teremt a puha, omlós tészta, a krémes vaníliás puding és a friss citrom íze között.

    Ez is érdekes lehet...