
Pudingos citromos kocka
Nincs is jobb módja annak, hogy feldobjuk a nyári napokat, mint egy szelet ínycsiklandóan frissítő pudingos citromos kockával.
Hozzávalók
Lépések
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és a hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a krémet.
- A pudingot 7 evőkanál cukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük.
- A tojásfehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük és óvatosan a még forró pudinghoz keverjük. Lágy mozdulatokkal hozzákeverjük a tejfölt is.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- Egy kb. 20x30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk.
- A tészta kétharmadát tepsi méretűre nyújtjuk és kibéleljük vele a tepsit.
- A krémet ráöntjük a tésztára és egyenletesen elterítjük rajta.
- A maradék tésztát vékonyra nyújtjuk és a krém tetejére fektetjük. (Ilyenkor én késsel megszoktam jelölni a kockák méretét, amekorrára majd vágni szeretném, így tálaláskor könnyeben felvágom)
- Sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
- Miután kihűlt a sütemény kockákra vágva és porcukorral megszórva tálaljuk. Pár óra hűtés után a legfinomabb.
Ez a desszert tökéletes egyensúlyt teremt a puha, omlós tészta, a krémes vaníliás puding és a friss citrom íze között.