
Rakott Cukkini – Könnyű és Ízletes Nyári Fogás
Ha egy könnyen elkészíthető, mégis ízletes ételre vágyunk, a rakott cukkini remek választás. Ez a recept egyszerre könnyű és tápláló, tökéletes választás a nyári hónapokra.
Hozzávalók
Lépések
- A cukkinit mossuk meg, hámozzuk és vágjuk vékony szeletekre. Sózzuk és borsozzuk.
- A sertéscombot vágjuk kisebb szeletekre. Sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint bármilyen fűszerrel bedörzsölhetjük. (mi most sertéssült fűszersót használtunk)
- Egy serpenyőben hevítsünk kevés olajat. Süssük a húst addig, amíg szép aranybarna nem lesz mindkét oldala.
- Vegyünk elő egy kisebb serpenyőt vagy hőálló tálat . Az aljára helyezzünk egy réteg főtt rizst, erre tegyünk egy réteg fűszeres sertéscombot, majd egy réteg cukkiniszeletet. Ismételjük meg a rétegezést, amíg el nem fogynak az alapanyagok. Az utolsó réteg cukkini legyen.
- Egy tálban keverjük össze a tejfölt és a tojást. Ezt a keveréket kenjük el a tetején lévő cukkinin.
- Szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal, majd helyezzük rá a füstölt szalonna szeleteket.
- Tegyük a tálat az előmelegített sütőbe, és süssük kb. 30-35 percig, amíg a teteje aranybarnára sül, és a szalonna ropogós lesz.
A rakott cukkini remek választás akár ebédre, akár vacsorára. Egyszerű elkészíteni, mégis tele van ízzel és gazdag tápanyagokban.