Egyéb Húsos ételek

Rakott Cukkini – Könnyű és Ízletes Nyári Fogás

Rakott Cukkini – Könnyű és Ízletes Nyári Fogás

Ha egy könnyen elkészíthető, mégis ízletes ételre vágyunk, a rakott cukkini remek választás. Ez a recept egyszerre könnyű és tápláló, tökéletes választás a nyári hónapokra.
Előkészítési idő 30 perc
Főzési idő 35 perc
Összes idő 1 óra 5 perc
Adagok: : 4

Hozzávalók
  

  • 1 közepes méretű cukkini
  • 20 dkg főtt rízs
  • 30 dkg sertéscomb
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojás
  • só, bors, fokhagyma ízlés szerint
  • kevés olaj
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg füstölt szalonna szeletek

Lépések
 

  1. A cukkinit mossuk meg, hámozzuk és vágjuk vékony szeletekre. Sózzuk és borsozzuk.
  2. A sertéscombot vágjuk kisebb szeletekre. Sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint bármilyen fűszerrel bedörzsölhetjük. (mi most sertéssült fűszersót használtunk)
  3. Egy serpenyőben hevítsünk kevés olajat. Süssük a húst addig, amíg szép aranybarna nem lesz mindkét oldala.
  4. Vegyünk elő egy kisebb serpenyőt vagy hőálló tálat . Az aljára helyezzünk egy réteg főtt rizst, erre tegyünk egy réteg fűszeres sertéscombot, majd egy réteg cukkiniszeletet. Ismételjük meg a rétegezést, amíg el nem fogynak az alapanyagok. Az utolsó réteg cukkini legyen.
  5. Egy tálban keverjük össze a tejfölt és a tojást. Ezt a keveréket kenjük el a tetején lévő cukkinin.
  6. Szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal, majd helyezzük rá a füstölt szalonna szeleteket.
  7. Tegyük a tálat az előmelegített sütőbe, és süssük kb. 30-35 percig, amíg a teteje aranybarnára sül, és a szalonna ropogós lesz.
A rakott cukkini remek választás akár ebédre, akár vacsorára. Egyszerű elkészíteni, mégis tele van ízzel és gazdag tápanyagokban.

    Ez is érdekes lehet...