Biztos te is mindig irigykedtél amikor kedvenc amerikai filmhőseid puha, omlós fánkot ettek. Most te is elkészítheted, egyszerűbben mint gondolnád.
Egy nagy tálba öntjük a langyos tejet, hozzáadjuk a tojást, a cukrot, és a csomag instant élesztőt.
Elkeverjük.
Hozzáadjuk a lisztet, és a sót.
Tészta állagúra keverjük.
Hozzáadjuk a margarint és alaposan elkeverjük.
Legalább 5 percig gyúrjuk, amíg sima és nyúlós nem lesz.
Golyóvá formáljuk és egy beolajozott tálban, lefedve 1 órán keresztül állni hagyjuk.
Ha megkelt, deszkára borítjuk.
Átgyúrjuk, és egy hosszú rudat formálunk belőle.
12 részre osztjuk, majd mindegyik részből golyót formálunk.
A golyókat kicsit kilapítjuk, majd a közepüket kilyukasztjuk.
Még 15 percet letakarva állni hagyjuk.
Forró olajban, de alacsony hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Egy fapálcával a legegyszerűbb forgatgatni.
Papírtörlővel bélelt tálra szedjük, majd alaposan megszórjuk porcukorral.
Hidegen és melegen is egyaránt nagyon finom.
Összetevők
Útmutató
Egy nagy tálba öntjük a langyos tejet, hozzáadjuk a tojást, a cukrot, és a csomag instant élesztőt.
Elkeverjük.
Hozzáadjuk a lisztet, és a sót.
Tészta állagúra keverjük.
Hozzáadjuk a margarint és alaposan elkeverjük.
Legalább 5 percig gyúrjuk, amíg sima és nyúlós nem lesz.
Golyóvá formáljuk és egy beolajozott tálban, lefedve 1 órán keresztül állni hagyjuk.
Ha megkelt, deszkára borítjuk.
Átgyúrjuk, és egy hosszú rudat formálunk belőle.
12 részre osztjuk, majd mindegyik részből golyót formálunk.
A golyókat kicsit kilapítjuk, majd a közepüket kilyukasztjuk.
Még 15 percet letakarva állni hagyjuk.
Forró olajban, de alacsony hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Egy fapálcával a legegyszerűbb forgatgatni.
Papírtörlővel bélelt tálra szedjük, majd alaposan megszórjuk porcukorral.
Hidegen és melegen is egyaránt nagyon finom.
Hozzászólás