A bagel egy finom és sokoldalú péksütemény. Vajjal megkenve, egy pohár tej mellé. Finom vacsora.
A tejet a vajjal felmelegítjük, kézmelegre hűtjük.
Hozzáadunk 1 evőkanál cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd 10 percig állni hagyjuk.
A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, a 2 evőkanál cukrot, 1 egész tojást és 1 fehérjét. (sárgáját félretesszük a kenéshez)
A felfutott élesztős tejet a liszthez adjuk és jól kidolgozzuk a tésztát.
Letakarva, langyos helyen 1 órát pihentetjük.
Lisztezett deszán 2-3 cm vastagságúra kinyújtjuk és kiszaggatjuk. (Ez nálunk úgy történt, hogy egy nagyobb pohárral köröket szaggattunk, majd a közepét egy pici pohárral szúrtuk ki).
A tésztakarikákat letakarjuk és még 30 percet pihentetjük.
Közben vizet forralunk egy lábasban, cukrozzuk, sózzuk.
A megkelt bageleket forró vízbe mártjuk, lapáttal lenyomjuk, míg 10-ig számolunk.
Átemeljük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, a tojássárgával megkenjük és megszórjuk a magvakkal.
Előmelegített sütőben 200 fokon 20-25 percig sütjük.
A sütőben aranybarnára sültek a bagelek. A ropogós héj alatt puha, levegős bél volt. Büszkén néztük a művünket, és alig vártuk, hogy megkóstoljuk.
Vajjal, krémsajttal, sonkával, sajttal... mindennel kipróbáltuk. Finom volt! A bagel igazi ízbomba, tele lehetőségekkel.
Örülünk, hogy bevállaltuk a bagel sütést. Nem volt bonyolult, és az eredmény magáért beszélt. Biztosan lesz még bagelkalandunk a jövőben!
Összetevők
Útmutató
A tejet a vajjal felmelegítjük, kézmelegre hűtjük.
Hozzáadunk 1 evőkanál cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd 10 percig állni hagyjuk.
A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, a 2 evőkanál cukrot, 1 egész tojást és 1 fehérjét. (sárgáját félretesszük a kenéshez)
A felfutott élesztős tejet a liszthez adjuk és jól kidolgozzuk a tésztát.
Letakarva, langyos helyen 1 órát pihentetjük.
Lisztezett deszán 2-3 cm vastagságúra kinyújtjuk és kiszaggatjuk. (Ez nálunk úgy történt, hogy egy nagyobb pohárral köröket szaggattunk, majd a közepét egy pici pohárral szúrtuk ki).
A tésztakarikákat letakarjuk és még 30 percet pihentetjük.
Közben vizet forralunk egy lábasban, cukrozzuk, sózzuk.
A megkelt bageleket forró vízbe mártjuk, lapáttal lenyomjuk, míg 10-ig számolunk.
Átemeljük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, a tojássárgával megkenjük és megszórjuk a magvakkal.
Előmelegített sütőben 200 fokon 20-25 percig sütjük.
A sütőben aranybarnára sültek a bagelek. A ropogós héj alatt puha, levegős bél volt. Büszkén néztük a művünket, és alig vártuk, hogy megkóstoljuk.
Vajjal, krémsajttal, sonkával, sajttal... mindennel kipróbáltuk. Finom volt! A bagel igazi ízbomba, tele lehetőségekkel.
Örülünk, hogy bevállaltuk a bagel sütést. Nem volt bonyolult, és az eredmény magáért beszélt. Biztosan lesz még bagelkalandunk a jövőben!
Hozzászólás