SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Sokszor készül vacsira finom, forró bagett.

Bagett

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő1 óra 20 percFőzési idő30 percÖsszes idő1 óra 50 perc

1

Az élesztőt a cukorral kevés langyos vízben felfuttatjuk.

2

A tésztát bedagasztjuk annyi langyos vízzel hogy kissé lágy tésztát kapjunk.

3

Meleg helyen 50 percet kelesztjük.

4

Lisztezett deszkán 4 egyenlő részre osztjuk, egyenkét átgyúrjuk, bucikat formálunk és újra 15 percet pihenni hagyjuk.

5

A bucikat sodrófával kb 1-1.5 cm vékonyra nyújtjuk és a hosszabbik oldalán szorosan feltekerjük. A két végét aláhajtva bagett formát kapunk.

6
Bagett

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

7

Srégen kicsit bevagdossuk a tetejét.

8
Bagett

Langyos vízzel megkenjük, megszórjuk szezámmaggal és sajttal.

9
Bagett

Újabb 10 percig pihentetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

Kategória

Összetevők

Útmutató

1

Az élesztőt a cukorral kevés langyos vízben felfuttatjuk.

2

A tésztát bedagasztjuk annyi langyos vízzel hogy kissé lágy tésztát kapjunk.

3

Meleg helyen 50 percet kelesztjük.

4

Lisztezett deszkán 4 egyenlő részre osztjuk, egyenkét átgyúrjuk, bucikat formálunk és újra 15 percet pihenni hagyjuk.

5

A bucikat sodrófával kb 1-1.5 cm vékonyra nyújtjuk és a hosszabbik oldalán szorosan feltekerjük. A két végét aláhajtva bagett formát kapunk.

6
Bagett

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

7

Srégen kicsit bevagdossuk a tetejét.

8
Bagett

Langyos vízzel megkenjük, megszórjuk szezámmaggal és sajttal.

9
Bagett

Újabb 10 percig pihentetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

Bagett
Hirdetés