Sokszor készül vacsira finom, forró bagett.
Az élesztőt a cukorral kevés langyos vízben felfuttatjuk.
A tésztát bedagasztjuk annyi langyos vízzel hogy kissé lágy tésztát kapjunk.
Meleg helyen 50 percet kelesztjük.
Lisztezett deszkán 4 egyenlő részre osztjuk, egyenkét átgyúrjuk, bucikat formálunk és újra 15 percet pihenni hagyjuk.
A bucikat sodrófával kb 1-1.5 cm vékonyra nyújtjuk és a hosszabbik oldalán szorosan feltekerjük. A két végét aláhajtva bagett formát kapunk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
Srégen kicsit bevagdossuk a tetejét.
Langyos vízzel megkenjük, megszórjuk szezámmaggal és sajttal.
Újabb 10 percig pihentetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Összetevők
Útmutató
Az élesztőt a cukorral kevés langyos vízben felfuttatjuk.
A tésztát bedagasztjuk annyi langyos vízzel hogy kissé lágy tésztát kapjunk.
Meleg helyen 50 percet kelesztjük.
Lisztezett deszkán 4 egyenlő részre osztjuk, egyenkét átgyúrjuk, bucikat formálunk és újra 15 percet pihenni hagyjuk.
A bucikat sodrófával kb 1-1.5 cm vékonyra nyújtjuk és a hosszabbik oldalán szorosan feltekerjük. A két végét aláhajtva bagett formát kapunk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
Srégen kicsit bevagdossuk a tetejét.
Langyos vízzel megkenjük, megszórjuk szezámmaggal és sajttal.
Újabb 10 percig pihentetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Hozzászólás