Gyerekjáték elkészíteni ezt az igazán finom süteményt.
Tökéletes módja, hogy felhasználjuk a kertben érő gyümölcsöket.
A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
Egy 20x30-as tepsit kivajazunk.
A barackot megmossuk, meghámozzuk és kockákra vágjuk, majd a tepsi aljába elterítjük.
Megszórjuk a fahéjjal és a cukorral.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a cukorral és a vaníliás cukorral.
Belekockázzuk a vajat és hozzáadjuk a tojást, majd gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a liszttel.
Egy porhanyós, morzsaszerű tésztát kell kapnunk.
Ha egyáltalán nem áll össze, egy két evőkanál tejet adhatunk hozzá.
A tepsiben előkészített gyümölcsre rámorzsoljuk a tésztát, kisebb-nagyobb darabokban, úgy, hogy mindenhol elfedje a gyümölcsöt.
A 170 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
Langyosan és hidegen tálalva is nagyon finom.
Összetevők
Útmutató
A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
Egy 20x30-as tepsit kivajazunk.
A barackot megmossuk, meghámozzuk és kockákra vágjuk, majd a tepsi aljába elterítjük.
Megszórjuk a fahéjjal és a cukorral.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a cukorral és a vaníliás cukorral.
Belekockázzuk a vajat és hozzáadjuk a tojást, majd gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a liszttel.
Egy porhanyós, morzsaszerű tésztát kell kapnunk.
Ha egyáltalán nem áll össze, egy két evőkanál tejet adhatunk hozzá.
A tepsiben előkészített gyümölcsre rámorzsoljuk a tésztát, kisebb-nagyobb darabokban, úgy, hogy mindenhol elfedje a gyümölcsöt.
A 170 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
Langyosan és hidegen tálalva is nagyon finom.
Hozzászólás