SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Gyerekjáték elkészíteni ezt az igazán finom süteményt.
Tökéletes módja, hogy felhasználjuk a kertben érő gyümölcsöket.

Barackos morzsasüti

Mennyiség1 Adag
Előkészítési idő20 percFőzési idő30 percÖsszes idő50 perc

Tészta
Gyümölcsös réteg
Előkészítéshez

1

A sütőt 170 fokra előmelegítjük.

2

Egy 20x30-as tepsit kivajazunk.

3

A barackot megmossuk, meghámozzuk és kockákra vágjuk, majd a tepsi aljába elterítjük.

4

Megszórjuk a fahéjjal és a cukorral.

Tészta
5

A lisztet elkeverjük a sütőporral, a cukorral és a vaníliás cukorral.

6

Belekockázzuk a vajat és hozzáadjuk a tojást, majd gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a liszttel.
Egy porhanyós, morzsaszerű tésztát kell kapnunk.
Ha egyáltalán nem áll össze, egy két evőkanál tejet adhatunk hozzá.

Összeállítás
7

A tepsiben előkészített gyümölcsre rámorzsoljuk a tésztát, kisebb-nagyobb darabokban, úgy, hogy mindenhol elfedje a gyümölcsöt.

8

A 170 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

9

Langyosan és hidegen tálalva is nagyon finom.

Kategória

Összetevők

Tészta
Gyümölcsös réteg
Előkészítéshez

Útmutató

1

A sütőt 170 fokra előmelegítjük.

2

Egy 20x30-as tepsit kivajazunk.

3

A barackot megmossuk, meghámozzuk és kockákra vágjuk, majd a tepsi aljába elterítjük.

4

Megszórjuk a fahéjjal és a cukorral.

Tészta
5

A lisztet elkeverjük a sütőporral, a cukorral és a vaníliás cukorral.

6

Belekockázzuk a vajat és hozzáadjuk a tojást, majd gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a liszttel.
Egy porhanyós, morzsaszerű tésztát kell kapnunk.
Ha egyáltalán nem áll össze, egy két evőkanál tejet adhatunk hozzá.

Összeállítás
7

A tepsiben előkészített gyümölcsre rámorzsoljuk a tésztát, kisebb-nagyobb darabokban, úgy, hogy mindenhol elfedje a gyümölcsöt.

8

A 170 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

9

Langyosan és hidegen tálalva is nagyon finom.

Barackos morzsasüti
Hirdetés