Az egyik legjobb dolog a frissen sült péksüti illata.
A hozzávalókból tésztát dagasztunk. 30-40 perc alatt a duplájára kelesztjük.
Ha megkelt 12 kis gombóccá osztjuk.
Mindegyik gombócból kört nyújtunk.
A sodrófát az alsó szélére tesszük a körnek, és a felső részét keskenyen behajtjuk, majd kissé széltében megnyújtjuk.
A kör közepéig folytatjuk ezt a műveletet. Majd a kör alsó részének közepén kissé megnyújtjuk a tésztát és így tekerjük fel.
Egy lisztezett deszkára rakjuk a kifliket és hagyjuk 30 percig kelni.
Egy nagyobb lábasban vizet forralunk és egy kiskanál cukrot szórunk bele.
A kifliket egyenként a gyöngyöző vízbe rakjuk és a szedő lapáttal a víz alá nyomjuk. Lassan 6-ig számolunk és kiszedjük a vízből.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütjük.
Összetevők
Útmutató
A hozzávalókból tésztát dagasztunk. 30-40 perc alatt a duplájára kelesztjük.
Ha megkelt 12 kis gombóccá osztjuk.
Mindegyik gombócból kört nyújtunk.
A sodrófát az alsó szélére tesszük a körnek, és a felső részét keskenyen behajtjuk, majd kissé széltében megnyújtjuk.
A kör közepéig folytatjuk ezt a műveletet. Majd a kör alsó részének közepén kissé megnyújtjuk a tésztát és így tekerjük fel.
Egy lisztezett deszkára rakjuk a kifliket és hagyjuk 30 percig kelni.
Egy nagyobb lábasban vizet forralunk és egy kiskanál cukrot szórunk bele.
A kifliket egyenként a gyöngyöző vízbe rakjuk és a szedő lapáttal a víz alá nyomjuk. Lassan 6-ig számolunk és kiszedjük a vízből.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütjük.
Hozzászólás