SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Sok családi ünnepet megédesített már ez a finom sütemény.

budai szelet

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő20 percFőzési idő50 percÖsszes idő1 óra 10 perc

A tésztához
A töltelékhez
Tetejére

Tészta
1

A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával és a cukorral.

2

Hozzáadjuk a lágy vajat, a tojást és annyi tejfölt, hogy könnyen összegyúrhassuk a tésztát.

3

3 részre osztjuk és hűtőben 20 percet pihentetjük.

4

Miután pihentettük sütőpapíron gáztepsi méretre nyújtjuk és a tepsi hátulján 180 fokos sütőben megsütjük a lapokat.

Töltelék
5

A cukrot egy nagyobb edényben megpirítjuk, majd óvatosan felöntjük negyed liter meleg tejjel.

6

Addig kevergetjük, míg a cukor teljesen felolvad.

7

Ezután beleöntjük a liszttel elkevert másik negyed liter tejet és sűrűre főzzük.

8

Kihűtjük.

9

A margarint a porcukorral és a tejjel habosra keverjük és kanalanként adagolva hozzákeverjük a kihűlt karamellás krémet. Jól elkeverjük.

Összeállítás
10

Megtöltjük a tésztalapokat a krémmel és a tetejét csokimázzal leöntjük.

11

Hűtőbe tesszük és pár óra múlva szeletelhetjük is.

12
budai szelet

Nagyon kiadós finom sütemény. Hűtőben napokig eláll, ha marad.

Összetevők

A tésztához
A töltelékhez
Tetejére

Útmutató

Tészta
1

A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával és a cukorral.

2

Hozzáadjuk a lágy vajat, a tojást és annyi tejfölt, hogy könnyen összegyúrhassuk a tésztát.

3

3 részre osztjuk és hűtőben 20 percet pihentetjük.

4

Miután pihentettük sütőpapíron gáztepsi méretre nyújtjuk és a tepsi hátulján 180 fokos sütőben megsütjük a lapokat.

Töltelék
5

A cukrot egy nagyobb edényben megpirítjuk, majd óvatosan felöntjük negyed liter meleg tejjel.

6

Addig kevergetjük, míg a cukor teljesen felolvad.

7

Ezután beleöntjük a liszttel elkevert másik negyed liter tejet és sűrűre főzzük.

8

Kihűtjük.

9

A margarint a porcukorral és a tejjel habosra keverjük és kanalanként adagolva hozzákeverjük a kihűlt karamellás krémet. Jól elkeverjük.

Összeállítás
10

Megtöltjük a tésztalapokat a krémmel és a tetejét csokimázzal leöntjük.

11

Hűtőbe tesszük és pár óra múlva szeletelhetjük is.

12
budai szelet

Nagyon kiadós finom sütemény. Hűtőben napokig eláll, ha marad.

Budai szelet
Hirdetés