Sok családi ünnepet megédesített már ez a finom sütemény.
A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával és a cukorral.
Hozzáadjuk a lágy vajat, a tojást és annyi tejfölt, hogy könnyen összegyúrhassuk a tésztát.
3 részre osztjuk és hűtőben 20 percet pihentetjük.
Miután pihentettük sütőpapíron gáztepsi méretre nyújtjuk és a tepsi hátulján 180 fokos sütőben megsütjük a lapokat.
A cukrot egy nagyobb edényben megpirítjuk, majd óvatosan felöntjük negyed liter meleg tejjel.
Addig kevergetjük, míg a cukor teljesen felolvad.
Ezután beleöntjük a liszttel elkevert másik negyed liter tejet és sűrűre főzzük.
Kihűtjük.
A margarint a porcukorral és a tejjel habosra keverjük és kanalanként adagolva hozzákeverjük a kihűlt karamellás krémet. Jól elkeverjük.
Megtöltjük a tésztalapokat a krémmel és a tetejét csokimázzal leöntjük.
Hűtőbe tesszük és pár óra múlva szeletelhetjük is.
Nagyon kiadós finom sütemény. Hűtőben napokig eláll, ha marad.
Összetevők
Útmutató
A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával és a cukorral.
Hozzáadjuk a lágy vajat, a tojást és annyi tejfölt, hogy könnyen összegyúrhassuk a tésztát.
3 részre osztjuk és hűtőben 20 percet pihentetjük.
Miután pihentettük sütőpapíron gáztepsi méretre nyújtjuk és a tepsi hátulján 180 fokos sütőben megsütjük a lapokat.
A cukrot egy nagyobb edényben megpirítjuk, majd óvatosan felöntjük negyed liter meleg tejjel.
Addig kevergetjük, míg a cukor teljesen felolvad.
Ezután beleöntjük a liszttel elkevert másik negyed liter tejet és sűrűre főzzük.
Kihűtjük.
A margarint a porcukorral és a tejjel habosra keverjük és kanalanként adagolva hozzákeverjük a kihűlt karamellás krémet. Jól elkeverjük.
Megtöltjük a tésztalapokat a krémmel és a tetejét csokimázzal leöntjük.
Hűtőbe tesszük és pár óra múlva szeletelhetjük is.
Nagyon kiadós finom sütemény. Hűtőben napokig eláll, ha marad.
Hozzászólás