SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Nagyon egyszerű, és annyira mutatós a bújtatott virsli.

bújtatott virsli

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő15 percFőzési idő1 óra 10 percÖsszes idő1 óra 25 perc

1

A lisztet az élesztővel, a sóval és a cukorral elkeverjük.

2

Annyi langyos vízzel dagasztjuk be, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. A végén az olajat is hozzákeverjük.

3

Liszttel megszórjuk és letakarva 30 percet pihentetjük meleg helyen.

4

Ha megkelt a tészta egy sütőpapíron tepsi méretűre nyújtjuk.

5

Hosszába bevagdossuk, 8 vágást csinálunk, úgy hogy a tészta szélét nem vágjuk el.

6
bújtatott virsli

A virsliket a tészta közé bújtatjuk.
Tojással megkenjük (el is maradhat).
Megszórjuk reszelt sajttal.

7

180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

8
bújtatott virsli

Kockákra vágva tálaljuk és már kész is a bújtatott virsli.

Kategória

Összetevők

Útmutató

1

A lisztet az élesztővel, a sóval és a cukorral elkeverjük.

2

Annyi langyos vízzel dagasztjuk be, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. A végén az olajat is hozzákeverjük.

3

Liszttel megszórjuk és letakarva 30 percet pihentetjük meleg helyen.

4

Ha megkelt a tészta egy sütőpapíron tepsi méretűre nyújtjuk.

5

Hosszába bevagdossuk, 8 vágást csinálunk, úgy hogy a tészta szélét nem vágjuk el.

6
bújtatott virsli

A virsliket a tészta közé bújtatjuk.
Tojással megkenjük (el is maradhat).
Megszórjuk reszelt sajttal.

7

180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

8
bújtatott virsli

Kockákra vágva tálaljuk és már kész is a bújtatott virsli.

Bújtatott virsli
Hirdetés