Nem igazán szeretjük a koreai ételeket, de ez a csirke recept nagyon megtetszett egy angol oldalon. Érdemes volt kipróbálni, nagyon finom lett a végeredmény.
A csirkecombokat ketté vágjuk.
Nagyon kicsit fűszerezzük, hogy ne legyen domináns a fűszer.
4 ek. kukoricalisztet, 1 ek lisztet és egy csipet sót rászórunk.
Jól elkeverjük, hogy a combjainkat mindenhol érje.
Sütőpapírral bélelt tepsibe kb 40 percig sütjük. Félidőben megforgatjuk.
A kólát a szójaszósszal feltesszük forrni. (Először kicsit furcsa szaga lesz)
Kb 20 perc után elkezd sűrűsödni.
1 kanál lisztet 2 ek. vízzel elkeverünk és lassan a szószhoz öntjük.
Ekkor teszünk bele egy kevés erőspaprikát és egy fél kávéskanál borsot.
Kicsit még forraljuk és kész.
Amíg a szószt készítettük, a csirkénk is megsült.
Egy tálba kirakjuk és a szósszal leöntjök. Minden oldalon érje a húst.
Végezetül szezámmaggal jól megszórjuk.
Összetevők
Útmutató
A csirkecombokat ketté vágjuk.
Nagyon kicsit fűszerezzük, hogy ne legyen domináns a fűszer.
4 ek. kukoricalisztet, 1 ek lisztet és egy csipet sót rászórunk.
Jól elkeverjük, hogy a combjainkat mindenhol érje.
Sütőpapírral bélelt tepsibe kb 40 percig sütjük. Félidőben megforgatjuk.
A kólát a szójaszósszal feltesszük forrni. (Először kicsit furcsa szaga lesz)
Kb 20 perc után elkezd sűrűsödni.
1 kanál lisztet 2 ek. vízzel elkeverünk és lassan a szószhoz öntjük.
Ekkor teszünk bele egy kevés erőspaprikát és egy fél kávéskanál borsot.
Kicsit még forraljuk és kész.
Amíg a szószt készítettük, a csirkénk is megsült.
Egy tálba kirakjuk és a szósszal leöntjök. Minden oldalon érje a húst.
Végezetül szezámmaggal jól megszórjuk.
Hozzászólás