SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Gyorsan elkészíthetjük ezt a finom májpástétomot. Íze össze sem hasonlítható a bolti májkrémmel.

Csirkemáj pástétom

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő10 percFőzési idő30 percÖsszes idő40 perc

1

A vöröshagymát és a fokhagymát vastagabb szeletekre vágjuk.

2

Egy serpenyőben felolvasszuk a zsírt, hozzáadjuk a hagymát és 10-15 percig kis lángon sütjük.

3

A végén hozzáadjuk a fokhagymát, majd a nagyobb darabokra vágott megtisztított májat.

4

Fűszerezzük. (sót csak a végén tesszük bele)

5

Felöntjük a vízzel és 15 percig főzzük.

6

Ha a máj kellően átfőtt és a levét is elfőtte, levesszük a tűzről és langyosra hűtjük.
Hozzáadjuk a sót.

7

Botmixerrel pépesítjük.

8

Ilyenkor kóstoljuk meg, és ízlés szerint meg fűszerezhetjük.
Pár órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Egy szelet friss kenyérrel kiváló vacsora.

Összetevők

Útmutató

1

A vöröshagymát és a fokhagymát vastagabb szeletekre vágjuk.

2

Egy serpenyőben felolvasszuk a zsírt, hozzáadjuk a hagymát és 10-15 percig kis lángon sütjük.

3

A végén hozzáadjuk a fokhagymát, majd a nagyobb darabokra vágott megtisztított májat.

4

Fűszerezzük. (sót csak a végén tesszük bele)

5

Felöntjük a vízzel és 15 percig főzzük.

6

Ha a máj kellően átfőtt és a levét is elfőtte, levesszük a tűzről és langyosra hűtjük.
Hozzáadjuk a sót.

7

Botmixerrel pépesítjük.

8

Ilyenkor kóstoljuk meg, és ízlés szerint meg fűszerezhetjük.
Pár órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Egy szelet friss kenyérrel kiváló vacsora.
Csirkemáj pástétom
Hirdetés