Különleges, de mégis egyszerű vacsora a sütőből.
A tésztát bedagasztjuk és meleg helyen 30 percig állni hagyjuk.
A csirkemellet szeletekre vágjuk, fűszerezzük és kevés forró olajon mindkét felét pirosra sütjük.
A szószhoz a vaj kivételével minden alapanyagot összekeverünk és forrásig főzzük.
Mikor felforrt elzárjuk alatta a tüzet és belekeverjük a vajat.
A megsült húst darabokra tépkedjük két villa segítségével.
A tésztát kb. 2 cm vastagra kinyújtjuk és 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk.
Egy püspökkenyér formát kibélelünk sütőpapírral.
A húst összekeverjük a háromnegyede szósszal.
Hozzákeverjük az 1/4 fej apróra vágott hagymát.
Hozzá keverjük a sajt negyedét.
Minden tésztára halmozunk a húsból.
Megszórjuk reszelt sajttal.
Egymás tetejére tesszük a tésztákat, majd állítva a formába tesszük.
Meglocsoljuk a maradék szósszal, és megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütjük.
Forrón tálaljuk.
Összetevők
Útmutató
A tésztát bedagasztjuk és meleg helyen 30 percig állni hagyjuk.
A csirkemellet szeletekre vágjuk, fűszerezzük és kevés forró olajon mindkét felét pirosra sütjük.
A szószhoz a vaj kivételével minden alapanyagot összekeverünk és forrásig főzzük.
Mikor felforrt elzárjuk alatta a tüzet és belekeverjük a vajat.
A megsült húst darabokra tépkedjük két villa segítségével.
A tésztát kb. 2 cm vastagra kinyújtjuk és 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk.
Egy püspökkenyér formát kibélelünk sütőpapírral.
A húst összekeverjük a háromnegyede szósszal.
Hozzákeverjük az 1/4 fej apróra vágott hagymát.
Hozzá keverjük a sajt negyedét.
Minden tésztára halmozunk a húsból.
Megszórjuk reszelt sajttal.
Egymás tetejére tesszük a tésztákat, majd állítva a formába tesszük.
Meglocsoljuk a maradék szósszal, és megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütjük.
Forrón tálaljuk.
Hozzászólás