SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Készítsd el ezt a klasszikus magyar ételt, amely tökéletes választás hétköznapi ebédre vagy akár ünnepi vacsorára. Tejföllel vagy tejföl nélkül szereted?

csirkepörkölt

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő30 percFőzési idő40 percÖsszes idő1 óra 10 perc

1

A csirkét megmossuk és kisebb darabokra vágjuk.
A hagymát apróra vágjuk.

2

Egy nagyobb lábasban a zsírt megolvasztjuk és megdinszteljük rajta a hagymát.

3

Mikor már üveges a hagyma megszórjuk pirospaprikával, belerakjuk a csirke darabokat és kevés vízzel felöntjük.

4

Sóval, borssal fűszerezzük, beletesszük az apróra vágott paprikát és paradicsomot.

5

Alacsony hőmérsékleten, néha megkeverve készre főzzük.

6

Menet közben a vizet pótoljuk, ha elfőne.

Nálunk nem mindenki szereti tejfölösen, ezért aki így enné a tányérban meglocsolja tejföllel. Nokedlivel tálaljuk.

Kategória

Összetevők

Útmutató

1

A csirkét megmossuk és kisebb darabokra vágjuk.
A hagymát apróra vágjuk.

2

Egy nagyobb lábasban a zsírt megolvasztjuk és megdinszteljük rajta a hagymát.

3

Mikor már üveges a hagyma megszórjuk pirospaprikával, belerakjuk a csirke darabokat és kevés vízzel felöntjük.

4

Sóval, borssal fűszerezzük, beletesszük az apróra vágott paprikát és paradicsomot.

5

Alacsony hőmérsékleten, néha megkeverve készre főzzük.

6

Menet közben a vizet pótoljuk, ha elfőne.

Nálunk nem mindenki szereti tejfölösen, ezért aki így enné a tányérban meglocsolja tejföllel. Nokedlivel tálaljuk.
Csirkepörkölt
Hirdetés