A csirkés pite elkészítéséhez nincs szükség sok időre. Ízletes egytálétel.
A csirkét falatnyi darabokra vágjuk.
Serpenyőben olajon 3-4 percig pirítjuk az apró kockákra vágott hagymát és a répakarikákat.
Liszttel megszórjuk.
Elkeverjük.
Felöntjük a vízzel és a tejjel.
Beletesszük a leveskockát és a csirkét.
Felforraljuk és alacsony hőfokon főzzük, míg be nem sűrűsödik.
Ezután magasfalú tepsibe öntjük.
A tetejére rakjuk a tepsi méretűre kinyújtott leveles tésztát.
Széleit benyomkodjuk.
Közepére egy x formát vágunk.
190 fokos sütőben aranybarnára sütjük kb. 15 perc alatt.
Összetevők
Útmutató
A csirkét falatnyi darabokra vágjuk.
Serpenyőben olajon 3-4 percig pirítjuk az apró kockákra vágott hagymát és a répakarikákat.
Liszttel megszórjuk.
Elkeverjük.
Felöntjük a vízzel és a tejjel.
Beletesszük a leveskockát és a csirkét.
Felforraljuk és alacsony hőfokon főzzük, míg be nem sűrűsödik.
Ezután magasfalú tepsibe öntjük.
A tetejére rakjuk a tepsi méretűre kinyújtott leveles tésztát.
Széleit benyomkodjuk.
Közepére egy x formát vágunk.
190 fokos sütőben aranybarnára sütjük kb. 15 perc alatt.
Hozzászólás