A cukkini sokak által kedvelt, sokoldalú zöldség, amely rengetegféleképpen elkészíthető. Az egyik legfinomabb és legkreatívabb módja a cukkini fasírt, amely nemcsak finom, de egészséges is.
A cukkinit és a burgonyát reszeljük le nagy lyukú reszelőn. Tegyük egy szűrőbe, sózzuk meg, és hagyjuk állni kb. 10-15 percig, hogy kiengedje a felesleges nedvességet.
Közben aprítsuk fel a hagymát és a fokhagymát.
A cukkinit alaposan nyomkodjuk ki, hogy a lehető legtöbb nedvességet eltávolítsuk.
Egy nagy tálban keverjük össze a kinyomkodott cukkinit, az apróra vágott hagymát és fokhagymát, a tojást, a lisztet és a zsemlemorzsát, paprikakrémet,a sót, és a borsot.
Egy serpenyőben hevítsünk kevés olajat.
Tegyünk az olajba egy kanálnyit a masszából és jól nyomjuk le.
Süssük a fasírtokat mindkét oldalukon aranybarnára, kb. 3-4 percig oldalanként.
Tegyük a megsült fasírtokat papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felitassuk. Tálaljuk friss paradicsommal vagy salátával.
Összetevők
Útmutató
A cukkinit és a burgonyát reszeljük le nagy lyukú reszelőn. Tegyük egy szűrőbe, sózzuk meg, és hagyjuk állni kb. 10-15 percig, hogy kiengedje a felesleges nedvességet.
Közben aprítsuk fel a hagymát és a fokhagymát.
A cukkinit alaposan nyomkodjuk ki, hogy a lehető legtöbb nedvességet eltávolítsuk.
Egy nagy tálban keverjük össze a kinyomkodott cukkinit, az apróra vágott hagymát és fokhagymát, a tojást, a lisztet és a zsemlemorzsát, paprikakrémet,a sót, és a borsot.
Egy serpenyőben hevítsünk kevés olajat.
Tegyünk az olajba egy kanálnyit a masszából és jól nyomjuk le.
Süssük a fasírtokat mindkét oldalukon aranybarnára, kb. 3-4 percig oldalanként.
Tegyük a megsült fasírtokat papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felitassuk. Tálaljuk friss paradicsommal vagy salátával.
Hozzászólás