Egy nagyon egyszerű amerikai keksz recept azoknak, akik mindig is ki akarták próbálni a filmekben látott ikonikus csokis finomságokat, de minden recept amit találtak túlságosan bonyolult volt.
Egy nagy tálban robotgéppel összekeverjük a hideg vajat és a cukrot.
Amikor már összeállt, hozzátörjük a két hideg tojást. Ismét addig robotoljuk, amíg össze nem állt.
Egy külön tálban alaposan összekeverjük a lisztet, a sót és a szódabikarbónát. Hozzáadjuk a fahéjat is.
A száraz keverék felét hozzáadjuk a cukros vajas masszához és alaposan összegyúrjuk (akár kézzel is).
Hozzáadjuk a maradék száraz keveréket és az apróra vágott csokoládé darabkákat, majd jól összegyúrjuk a masszát. Ízlés szerint a csokoládé helyett használhatunk pirított diót is.
Letakarjuk, és legalább egy órára a hűtőbe tesszük. Akár három nap hosszát is tárolhatjuk a hűtőben, hogy a lehető legjobb ízeket és textúrákat elérjük, de ez nem szükséges.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a masszánkból tetszőleges méretű golyókat formálunk. Hagyjunk bőven helyet a leendő kekszeink között, mert a massza szét fog folyni.
Mi körülbelül egy evőkanálnyi golyókat készítettünk.
180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 15 perc alatt aranybarnára sütjük a kekszeinket.
Miután kiszedtük a sütőből, pár percig hagyjuk lehűlni, de utána már ehetjük is 🙂
Összetevők
Útmutató
Egy nagy tálban robotgéppel összekeverjük a hideg vajat és a cukrot.
Amikor már összeállt, hozzátörjük a két hideg tojást. Ismét addig robotoljuk, amíg össze nem állt.
Egy külön tálban alaposan összekeverjük a lisztet, a sót és a szódabikarbónát. Hozzáadjuk a fahéjat is.
A száraz keverék felét hozzáadjuk a cukros vajas masszához és alaposan összegyúrjuk (akár kézzel is).
Hozzáadjuk a maradék száraz keveréket és az apróra vágott csokoládé darabkákat, majd jól összegyúrjuk a masszát. Ízlés szerint a csokoládé helyett használhatunk pirított diót is.
Letakarjuk, és legalább egy órára a hűtőbe tesszük. Akár három nap hosszát is tárolhatjuk a hűtőben, hogy a lehető legjobb ízeket és textúrákat elérjük, de ez nem szükséges.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a masszánkból tetszőleges méretű golyókat formálunk. Hagyjunk bőven helyet a leendő kekszeink között, mert a massza szét fog folyni.
Mi körülbelül egy evőkanálnyi golyókat készítettünk.
180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 15 perc alatt aranybarnára sütjük a kekszeinket.
Miután kiszedtük a sütőből, pár percig hagyjuk lehűlni, de utána már ehetjük is 🙂
Hozzászólás