SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Egy nagyon egyszerű amerikai keksz recept azoknak, akik mindig is ki akarták próbálni a filmekben látott ikonikus csokis finomságokat, de minden recept amit találtak túlságosan bonyolult volt.

Egyszerű amerikai keksz

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő1 óra 15 percFőzési idő15 percÖsszes idő1 óra 30 perc

1

Egy nagy tálban robotgéppel összekeverjük a hideg vajat és a cukrot.

2

Amikor már összeállt, hozzátörjük a két hideg tojást. Ismét addig robotoljuk, amíg össze nem állt.

3

Egy külön tálban alaposan összekeverjük a lisztet, a sót és a szódabikarbónát. Hozzáadjuk a fahéjat is.

4

A száraz keverék felét hozzáadjuk a cukros vajas masszához és alaposan összegyúrjuk (akár kézzel is).

5

Hozzáadjuk a maradék száraz keveréket és az apróra vágott csokoládé darabkákat, majd jól összegyúrjuk a masszát. Ízlés szerint a csokoládé helyett használhatunk pirított diót is.

6

Letakarjuk, és legalább egy órára a hűtőbe tesszük. Akár három nap hosszát is tárolhatjuk a hűtőben, hogy a lehető legjobb ízeket és textúrákat elérjük, de ez nem szükséges.

7

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a masszánkból tetszőleges méretű golyókat formálunk. Hagyjunk bőven helyet a leendő kekszeink között, mert a massza szét fog folyni.
Mi körülbelül egy evőkanálnyi golyókat készítettünk.

8

180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 15 perc alatt aranybarnára sütjük a kekszeinket.
Miután kiszedtük a sütőből, pár percig hagyjuk lehűlni, de utána már ehetjük is 🙂

Kategória

Összetevők

Útmutató

1

Egy nagy tálban robotgéppel összekeverjük a hideg vajat és a cukrot.

2

Amikor már összeállt, hozzátörjük a két hideg tojást. Ismét addig robotoljuk, amíg össze nem állt.

3

Egy külön tálban alaposan összekeverjük a lisztet, a sót és a szódabikarbónát. Hozzáadjuk a fahéjat is.

4

A száraz keverék felét hozzáadjuk a cukros vajas masszához és alaposan összegyúrjuk (akár kézzel is).

5

Hozzáadjuk a maradék száraz keveréket és az apróra vágott csokoládé darabkákat, majd jól összegyúrjuk a masszát. Ízlés szerint a csokoládé helyett használhatunk pirított diót is.

6

Letakarjuk, és legalább egy órára a hűtőbe tesszük. Akár három nap hosszát is tárolhatjuk a hűtőben, hogy a lehető legjobb ízeket és textúrákat elérjük, de ez nem szükséges.

7

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a masszánkból tetszőleges méretű golyókat formálunk. Hagyjunk bőven helyet a leendő kekszeink között, mert a massza szét fog folyni.
Mi körülbelül egy evőkanálnyi golyókat készítettünk.

8

180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 15 perc alatt aranybarnára sütjük a kekszeinket.
Miután kiszedtük a sütőből, pár percig hagyjuk lehűlni, de utána már ehetjük is 🙂

Egyszerű amerikai keksz
Hirdetés