Laktató tésztavacsora sajtimádóknak.
A tészta hozzávalóiból bedagasztjuk a kenyértésztát.
Pihentetjük, míg elkészítjük a sajtos tésztát.
2 pohár tejet egy mély serpenyőben felmelegítünk.
Hozzáöntjük a tésztát, sót, borsot.
Addig főzzük, míg megpuhul a tészta.
Mikor majdnem puha a tészta hozzáöntünk még egy pohár tejet.
Jól elkeverjük, mikor újra felforrt hozzáadjuk a reszelt sajtot.
Addig kevergetjük, míg a sajt el nem olvad és ragacsos nem lesz.
Három kb. 15 centi átmérőjű süthető kerámia tálat kivajazunk.
Lapka sajttal kibéleljük.
A bacon szalonnát elosztjuk a tálak alján.
Rákanalazzuk a sajtos tésztát.
A megkelt kenyértésztát 3 részre osztjuk.
Akkorára nyújtjuk, hogy a tálak tetejét befedje.
Letakarjuk a tálakat a tésztával.
A sóval, fokhagymával , petrezselyemmel elkevert olvasztott vajjal megkenjük.
175 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
Ha elkészült tálra borítjuk, így a kenyér tészta lesz az elkészült ételünk alja.
Összetevők
Útmutató
A tészta hozzávalóiból bedagasztjuk a kenyértésztát.
Pihentetjük, míg elkészítjük a sajtos tésztát.
2 pohár tejet egy mély serpenyőben felmelegítünk.
Hozzáöntjük a tésztát, sót, borsot.
Addig főzzük, míg megpuhul a tészta.
Mikor majdnem puha a tészta hozzáöntünk még egy pohár tejet.
Jól elkeverjük, mikor újra felforrt hozzáadjuk a reszelt sajtot.
Addig kevergetjük, míg a sajt el nem olvad és ragacsos nem lesz.
Három kb. 15 centi átmérőjű süthető kerámia tálat kivajazunk.
Lapka sajttal kibéleljük.
A bacon szalonnát elosztjuk a tálak alján.
Rákanalazzuk a sajtos tésztát.
A megkelt kenyértésztát 3 részre osztjuk.
Akkorára nyújtjuk, hogy a tálak tetejét befedje.
Letakarjuk a tálakat a tésztával.
A sóval, fokhagymával , petrezselyemmel elkevert olvasztott vajjal megkenjük.
175 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
Ha elkészült tálra borítjuk, így a kenyér tészta lesz az elkészült ételünk alja.
Hozzászólás