SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Gyorsan elkészülő édesség. Az illata, hát az isteni. Ilyenkor finom fahéj illat lengi be az egész konyhát.

fahéjas egérke

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő10 percFőzési idő20 percÖsszes idő30 perc

1

A tejet egy nagyobb lábasban feltesszük főni a cukrokkal és a sóval.
Mikor felforr, folyamatosan keverve beleöntjük a lisztet és leszedjük a tűzről.

2

Nagyon sűrű masszát kapunk.

3

Kicsit hűlni hagyjuk, és egyenként belekeverjük a tojásokat.
Érdemes ezt robotgéppel csinálni, de kézzel is kikeverhetjük.

4

Ne ijedjünk meg, ha először galuskaszerű lesz a tésztánk.
Szépen össze fog állni.

5

Bő, forró olajba szaggatjuk két kanál segítségével.
Sütés közben mérsékeljük az olaj hőmérsékletét, hogy a belseje is átsüljön.

6

Meg fog dagadni az egérkénk és magától átfordul az olajban.
Ha elkészült mindjárt forrón fahéjas porcukorba forgatjuk.

Melegen és hidegen is egyaránt finom.

Kategória

Összetevők

Útmutató

1

A tejet egy nagyobb lábasban feltesszük főni a cukrokkal és a sóval.
Mikor felforr, folyamatosan keverve beleöntjük a lisztet és leszedjük a tűzről.

2

Nagyon sűrű masszát kapunk.

3

Kicsit hűlni hagyjuk, és egyenként belekeverjük a tojásokat.
Érdemes ezt robotgéppel csinálni, de kézzel is kikeverhetjük.

4

Ne ijedjünk meg, ha először galuskaszerű lesz a tésztánk.
Szépen össze fog állni.

5

Bő, forró olajba szaggatjuk két kanál segítségével.
Sütés közben mérsékeljük az olaj hőmérsékletét, hogy a belseje is átsüljön.

6

Meg fog dagadni az egérkénk és magától átfordul az olajban.
Ha elkészült mindjárt forrón fahéjas porcukorba forgatjuk.

Melegen és hidegen is egyaránt finom.
Fahéjas egérke
Hirdetés