Tortilla lapot nem ördöngősség gyártani. Gyorsan elkészülünk vele és sokkal finomabb.
Amíg a tészta pihen fél kg csirkemellet kockákra vágunk, fél csomag gyros füszerkeverékkel és 2 evőkanál olajjal összekeverjük.
A tésztát 12 egyenlő részre osztjuk és vékonyra lehetőleg kör alakúra kinyújtjuk.
Egy kb 20 cm teflon vagy fém serpenyőt zsiradék nélkül felforrósítunk és egyesével kisütjük a kis lapjainkat.
Ha hólyagosodna a kis buborékokat egy fakanállal visszanyomjuk.
Kb. 1-1 percig sütjük oldalanként.
Egy konyharuhát jól bevizezünk és a kisült lapokat abba bugyoláljuk bele, így puhák lesznek.
A csirkemellet egy serpenyőben megsütjük.
1 kis doboz tejfölt elkeverünk 3 gerezd apróra vágott fokhagymával, sóval, borssal füszerezzük.
Ebbe keverjük bele az elkészült húst.
A lapokon egyenletesen elosztjuk a tölteléket, paradicsomot és paprikadarabokat teszünk rá és feltekerjük.
Összetevők
Útmutató
Amíg a tészta pihen fél kg csirkemellet kockákra vágunk, fél csomag gyros füszerkeverékkel és 2 evőkanál olajjal összekeverjük.
A tésztát 12 egyenlő részre osztjuk és vékonyra lehetőleg kör alakúra kinyújtjuk.
Egy kb 20 cm teflon vagy fém serpenyőt zsiradék nélkül felforrósítunk és egyesével kisütjük a kis lapjainkat.
Ha hólyagosodna a kis buborékokat egy fakanállal visszanyomjuk.
Kb. 1-1 percig sütjük oldalanként.
Egy konyharuhát jól bevizezünk és a kisült lapokat abba bugyoláljuk bele, így puhák lesznek.
A csirkemellet egy serpenyőben megsütjük.
1 kis doboz tejfölt elkeverünk 3 gerezd apróra vágott fokhagymával, sóval, borssal füszerezzük.
Ebbe keverjük bele az elkészült húst.
A lapokon egyenletesen elosztjuk a tölteléket, paradicsomot és paprikadarabokat teszünk rá és feltekerjük.
Hozzászólás