SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Kívül ropogós tekercs, belül fokhagymás vajjal.

fokhagymás tekercs

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő20 percFőzési idő50 percÖsszes idő1 óra 10 perc

Töltelék

1

A lisztet az élesztővel, sóval és cukorral elkeverjük.

2

Langyos vízzel bedagasztjuk, közben az olajat is hozzáadjuk.
Közepesen lágy tésztát kapunk.

3

Letakarva langyos helyen 30 percet pihentetjük.

4

Mikor megkelt a tésztánk 2 részre osztjuk és lisztezett deszkán mindkettőt kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk.

5

A vajat felolvasztjuk. Belenyomjuk a fokhagymát és a fűszereket is hozzáadjuk.

6
fokhagymás tekercs

Az egyik lapot megkenjük a fokhagymás vajjal, megszórjuk sajttal.

7
fokhagymás tekercs

A másik lapot ráfektetjük.
2 cm széles csíkokat vágunk belőle, majd hosszában is megfelezzük a tésztát.

8
fokhagymás tekercs

A kapott csíkokat megtekerjük és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.

9
fokhagymás tekercs

Maradék vajjal megkenjük a tetejét és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.

10

Vacsira finom ropogtatnivaló.

Kategória

Összetevők

Töltelék

Útmutató

1

A lisztet az élesztővel, sóval és cukorral elkeverjük.

2

Langyos vízzel bedagasztjuk, közben az olajat is hozzáadjuk.
Közepesen lágy tésztát kapunk.

3

Letakarva langyos helyen 30 percet pihentetjük.

4

Mikor megkelt a tésztánk 2 részre osztjuk és lisztezett deszkán mindkettőt kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk.

5

A vajat felolvasztjuk. Belenyomjuk a fokhagymát és a fűszereket is hozzáadjuk.

6
fokhagymás tekercs

Az egyik lapot megkenjük a fokhagymás vajjal, megszórjuk sajttal.

7
fokhagymás tekercs

A másik lapot ráfektetjük.
2 cm széles csíkokat vágunk belőle, majd hosszában is megfelezzük a tésztát.

8
fokhagymás tekercs

A kapott csíkokat megtekerjük és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.

9
fokhagymás tekercs

Maradék vajjal megkenjük a tetejét és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.

10

Vacsira finom ropogtatnivaló.

Fokhagymás tekercs
Hirdetés