Ha már meguntuk, hogy mindennap egyszerű kenyeret vacsorázunk, felfrissítő változás lehet ez a recept.
A képen látható deszka és kés megvásárolható ITT.
Melegítsük fel a tejet és a vizet langyosra.
Egy nagy tálba öntjük őket. Hozzáadjuk az olajat, az élesztőt és a cukrot. Elkeverjük.
Belekeverjük a lisztet és a sót.
Közepesen lágy tésztát gyúrunk.
Lefedve egy órát hagyjuk állni.
Egy óra leteltével átgyúrjuk. 10 részre osztjuk a tésztát.
Golyókat formázunk, majd kör alakúra kinyújtjuk kb 0.5 cm vastagra.
Forró serpenyőben, közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük. (Nem kell olajat önteni alá)
Közben felolvasztjuk a vajat. Hozzákeverjük az apróra vágott fokhagymát és a petrezselymet.
Megkenjük a forró korongokat a fokhagymás vajjal.
Melegen tálaljuk a vacsora vagy reggeli mellé, vagy magában fogyasztjuk.
Összetevők
Útmutató
Melegítsük fel a tejet és a vizet langyosra.
Egy nagy tálba öntjük őket. Hozzáadjuk az olajat, az élesztőt és a cukrot. Elkeverjük.
Belekeverjük a lisztet és a sót.
Közepesen lágy tésztát gyúrunk.
Lefedve egy órát hagyjuk állni.
Egy óra leteltével átgyúrjuk. 10 részre osztjuk a tésztát.
Golyókat formázunk, majd kör alakúra kinyújtjuk kb 0.5 cm vastagra.
Forró serpenyőben, közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük. (Nem kell olajat önteni alá)
Közben felolvasztjuk a vajat. Hozzákeverjük az apróra vágott fokhagymát és a petrezselymet.
Megkenjük a forró korongokat a fokhagymás vajjal.
Melegen tálaljuk a vacsora vagy reggeli mellé, vagy magában fogyasztjuk.
Hozzászólás