Puha tészta reggelire vagy vacsira. Egyszerű elkészíteni, vajjal vagy lekvárral megkenve nagyon finom.
Egy nagy keverőtálba tesszük a lisztet, a sót és a cukrot. Elkeverjük benne az élesztőt. (Ha friss élesztővel dolgozunk, akkor fél dl langyos tejben kevés cukorral futassuk fel)
Hozzáadjuk a vajat és langyos tej hozzáadásával bedagaszjuk a tésztát.
Letakarva, meleg helyen 40 percet pihentetjük.
A megkelt tésztát deszkán átgyúrjuk és 3 részre osztjuk.
Hengereket formálunk és összefonjuk a 3 hengert.
Letakarva még pihentetjük, míg a sütő melegszik.
A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
A kalácsot sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és megkenjük tejjel.
30 perc alatt szép aranyszínűre sül a kalács.
Miután kihűlt szeleteljük.
Összetevők
Útmutató
Egy nagy keverőtálba tesszük a lisztet, a sót és a cukrot. Elkeverjük benne az élesztőt. (Ha friss élesztővel dolgozunk, akkor fél dl langyos tejben kevés cukorral futassuk fel)
Hozzáadjuk a vajat és langyos tej hozzáadásával bedagaszjuk a tésztát.
Letakarva, meleg helyen 40 percet pihentetjük.
A megkelt tésztát deszkán átgyúrjuk és 3 részre osztjuk.
Hengereket formálunk és összefonjuk a 3 hengert.
Letakarva még pihentetjük, míg a sütő melegszik.
A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
A kalácsot sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és megkenjük tejjel.
30 perc alatt szép aranyszínűre sül a kalács.
Miután kihűlt szeleteljük.
Hozzászólás