SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Rengeteg füge termett az idén a kertben. Aszalt fügén és lekváron kívül füge sajt is készült belőle.

füge sajt

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő20 percFőzési idő1 óraÖsszes idő1 óra 20 perc

1

A fügét alaposan megmossuk és kisebb darabokra vágjuk.

2

Elkeverjük a cukorral és a citrommal és alacsony fokozaton elkezdjük főzni.

3

Kicsit megpuhult botmixerrel pürésítjük.

4

Egészen sűrűre főzzük.
(Kb. 1-1,5 órát)

5

Akkor jó, ha kiszedünk egy kis kanálkával és miután kihűlt nem folyik, kemény lesz.

6

Ha elkészült folpackkal bélelt kis formákba tesszük és kihűtjük.

7

Állaga olyan lesz mint a birsalma sajtnak.
Finom édes íze van.

Kategória

Összetevők

Útmutató

1

A fügét alaposan megmossuk és kisebb darabokra vágjuk.

2

Elkeverjük a cukorral és a citrommal és alacsony fokozaton elkezdjük főzni.

3

Kicsit megpuhult botmixerrel pürésítjük.

4

Egészen sűrűre főzzük.
(Kb. 1-1,5 órát)

5

Akkor jó, ha kiszedünk egy kis kanálkával és miután kihűlt nem folyik, kemény lesz.

6

Ha elkészült folpackkal bélelt kis formákba tesszük és kihűtjük.

7

Állaga olyan lesz mint a birsalma sajtnak.
Finom édes íze van.

Füge sajt
Hirdetés