Rengeteg füge termett az idén a kertben. Aszalt fügén és lekváron kívül füge sajt is készült belőle.
A fügét alaposan megmossuk és kisebb darabokra vágjuk.
Elkeverjük a cukorral és a citrommal és alacsony fokozaton elkezdjük főzni.
Kicsit megpuhult botmixerrel pürésítjük.
Egészen sűrűre főzzük.
(Kb. 1-1,5 órát)
Akkor jó, ha kiszedünk egy kis kanálkával és miután kihűlt nem folyik, kemény lesz.
Ha elkészült folpackkal bélelt kis formákba tesszük és kihűtjük.
Állaga olyan lesz mint a birsalma sajtnak.
Finom édes íze van.
Összetevők
Útmutató
A fügét alaposan megmossuk és kisebb darabokra vágjuk.
Elkeverjük a cukorral és a citrommal és alacsony fokozaton elkezdjük főzni.
Kicsit megpuhult botmixerrel pürésítjük.
Egészen sűrűre főzzük.
(Kb. 1-1,5 órát)
Akkor jó, ha kiszedünk egy kis kanálkával és miután kihűlt nem folyik, kemény lesz.
Ha elkészült folpackkal bélelt kis formákba tesszük és kihűtjük.
Állaga olyan lesz mint a birsalma sajtnak.
Finom édes íze van.
Hozzászólás