Ez a recept a mentőövünk, ha hirtelen zsemlehiány üti fel a fejét. Gyors, egyszerű, és nem kell hozzá semmilyen különleges hozzávaló. A zsemlék ízét pedig tovább fokozhatod a fantáziád szerint: reszelt sajttal, zöldfűszerekkel, pirított magokkal - a lehetőségek tárháza végtelen.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A száraz hozzávalókat elkeverjük.
A vajat úgy keverjük bele, hogy maradjanak benne kisebb vajdarabok.
Tejet is hozzáadjuk és alaposan átkeverjük.
Lágyabb, ragacsos tésztát kapunk.
8 bucit készítünk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Tojással megkenjük.
Forró sütőben 15 percig sütjük.
Összetevők
Útmutató
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A száraz hozzávalókat elkeverjük.
A vajat úgy keverjük bele, hogy maradjanak benne kisebb vajdarabok.
Tejet is hozzáadjuk és alaposan átkeverjük.
Lágyabb, ragacsos tésztát kapunk.
8 bucit készítünk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Tojással megkenjük.
Forró sütőben 15 percig sütjük.
Hozzászólás