Melegen tálalva finom vacsora. Hidegen is nagyon ízletes, suliba, munkába kitűnő uzsonna.
Az élesztőt a langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk.
A lisztben elvegyítjük a felfutott élesztőt és a sót.
Hozzáadjuk a margarint és a tojásokat.
Alaposan összedolgozzuk.
Letakarva pihentetjük, amíg elkészítjük a tölteléket.
A töltelékhez a szalonnát apró kockákra vágjuk.
Egy serpenyőben kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát.
Enyhén sózzuk, borsozzuk.
Puhára pároljuk, majd hozzákeverjük az apróra vágott gépsonkát és a reszelt sajt felét.
Míg kicsit kihűl, a tésztát két részre osztjuk.
Mindkét tésztából egy kb. 3 mm vastag lapot nyújtunk.
Az egyik lapra rákenjük a tölteléket, a másik lapot a töltelékre fektetjük.
Kissé rányomkodjuk és másfél centis csíkokat vágunk belőle.
Két-két csíkot összecsavarunk és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
Megkenjük tojással és megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt készre sütjük.
Összetevők
Útmutató
Az élesztőt a langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk.
A lisztben elvegyítjük a felfutott élesztőt és a sót.
Hozzáadjuk a margarint és a tojásokat.
Alaposan összedolgozzuk.
Letakarva pihentetjük, amíg elkészítjük a tölteléket.
A töltelékhez a szalonnát apró kockákra vágjuk.
Egy serpenyőben kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát.
Enyhén sózzuk, borsozzuk.
Puhára pároljuk, majd hozzákeverjük az apróra vágott gépsonkát és a reszelt sajt felét.
Míg kicsit kihűl, a tésztát két részre osztjuk.
Mindkét tésztából egy kb. 3 mm vastag lapot nyújtunk.
Az egyik lapra rákenjük a tölteléket, a másik lapot a töltelékre fektetjük.
Kissé rányomkodjuk és másfél centis csíkokat vágunk belőle.
Két-két csíkot összecsavarunk és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
Megkenjük tojással és megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt készre sütjük.
Hozzászólás