SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Tarja mustáros pácban, sült hagymával. Ízletes ebéd, vagy vacsora.

hagymás tarja

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő30 percFőzési idő30 percÖsszes idő1 óra

1

A húsból szeleteket vágunk.
Megkenjük mustárral és egy zárható edénybe tesszük.
Olajjal leöntjük és lefedjük.
Egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.

2

Másnap a hússzeletek egyik felét lisztbe mártjuk.
Ujjnyi olajban pirosra sütjük mindkét felét.
Sütés közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

3

Mikor megpirult felöntjük a húslevessel (ha nincs húslevesünk, egy fél leveskockát feloldunk 1 dl vízzel).

4

Ha felforrt belekeverjük a vajat is.
Fedő alatt puhára pároljuk.

5

Közben a hagymákat megpucoljuk és karikákra vágjuk.

6

Egy nagyobb tálba tesszük és lisztet szórunk rá. Jól elkeverjük, hogy a hagymát mindenhol érje a liszt.

7

Leszórjuk róla a felesleges lisztet és forró olajban ropogósra sütjük. (ne süssük túl, mert keserű lesz).

8

Papírtörlőre szedjük.

Hasábkrumplival tálaljuk. Tálaláskor a húsra halmozzuk a hagymát. Finom ízvilágú. Ebédre vagy vacsira kitűtő választás.

Kategória

Összetevők

Útmutató

1

A húsból szeleteket vágunk.
Megkenjük mustárral és egy zárható edénybe tesszük.
Olajjal leöntjük és lefedjük.
Egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.

2

Másnap a hússzeletek egyik felét lisztbe mártjuk.
Ujjnyi olajban pirosra sütjük mindkét felét.
Sütés közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

3

Mikor megpirult felöntjük a húslevessel (ha nincs húslevesünk, egy fél leveskockát feloldunk 1 dl vízzel).

4

Ha felforrt belekeverjük a vajat is.
Fedő alatt puhára pároljuk.

5

Közben a hagymákat megpucoljuk és karikákra vágjuk.

6

Egy nagyobb tálba tesszük és lisztet szórunk rá. Jól elkeverjük, hogy a hagymát mindenhol érje a liszt.

7

Leszórjuk róla a felesleges lisztet és forró olajban ropogósra sütjük. (ne süssük túl, mert keserű lesz).

8

Papírtörlőre szedjük.

Hasábkrumplival tálaljuk. Tálaláskor a húsra halmozzuk a hagymát. Finom ízvilágú. Ebédre vagy vacsira kitűtő választás.
Hagymás tarja
Hirdetés