Tarja mustáros pácban, sült hagymával. Ízletes ebéd, vagy vacsora.
A húsból szeleteket vágunk.
Megkenjük mustárral és egy zárható edénybe tesszük.
Olajjal leöntjük és lefedjük.
Egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.
Másnap a hússzeletek egyik felét lisztbe mártjuk.
Ujjnyi olajban pirosra sütjük mindkét felét.
Sütés közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Mikor megpirult felöntjük a húslevessel (ha nincs húslevesünk, egy fél leveskockát feloldunk 1 dl vízzel).
Ha felforrt belekeverjük a vajat is.
Fedő alatt puhára pároljuk.
Közben a hagymákat megpucoljuk és karikákra vágjuk.
Egy nagyobb tálba tesszük és lisztet szórunk rá. Jól elkeverjük, hogy a hagymát mindenhol érje a liszt.
Leszórjuk róla a felesleges lisztet és forró olajban ropogósra sütjük. (ne süssük túl, mert keserű lesz).
Papírtörlőre szedjük.
Összetevők
Útmutató
A húsból szeleteket vágunk.
Megkenjük mustárral és egy zárható edénybe tesszük.
Olajjal leöntjük és lefedjük.
Egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.
Másnap a hússzeletek egyik felét lisztbe mártjuk.
Ujjnyi olajban pirosra sütjük mindkét felét.
Sütés közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Mikor megpirult felöntjük a húslevessel (ha nincs húslevesünk, egy fél leveskockát feloldunk 1 dl vízzel).
Ha felforrt belekeverjük a vajat is.
Fedő alatt puhára pároljuk.
Közben a hagymákat megpucoljuk és karikákra vágjuk.
Egy nagyobb tálba tesszük és lisztet szórunk rá. Jól elkeverjük, hogy a hagymát mindenhol érje a liszt.
Leszórjuk róla a felesleges lisztet és forró olajban ropogósra sütjük. (ne süssük túl, mert keserű lesz).
Papírtörlőre szedjük.
Hozzászólás