SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Egyszerű, laktató tésztavacsora, ha kevés az időnk. Az egész család szeretni fogja. Tökéletes módja az ebédről megmaradt tészta felhasználásának is.

Hagymás-tojásos tészta

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő5 percFőzési idő20 percÖsszes idő25 perc

1

A tésztát bő sós vízben a szokásos módon megfőzzük.

2

Az újhagymát karikákra vágjuk, a tojást kissé felverjük.

3

Serpenyőben egy kevés olajat melegítünk, majd beleöntjük a tésztát.

4

Rádobjuk a hagymát és összepirítjuk.

5

Hozzáadunk 2 dkg vajat.

6

Ráöntjük a tojást.
Sózzuk, borsozzuk.

7
Hagymás-tojásos tészta

Mindkét oldalát megsütjük.

8
Hagymás-tojásos tészta

Tálra tesszük, és reszelt sajttal bőven megszórjuk.

9

Ketchuppal vagy savanyúsággal tálaljuk.

Összetevők

Útmutató

1

A tésztát bő sós vízben a szokásos módon megfőzzük.

2

Az újhagymát karikákra vágjuk, a tojást kissé felverjük.

3

Serpenyőben egy kevés olajat melegítünk, majd beleöntjük a tésztát.

4

Rádobjuk a hagymát és összepirítjuk.

5

Hozzáadunk 2 dkg vajat.

6

Ráöntjük a tojást.
Sózzuk, borsozzuk.

7
Hagymás-tojásos tészta

Mindkét oldalát megsütjük.

8
Hagymás-tojásos tészta

Tálra tesszük, és reszelt sajttal bőven megszórjuk.

9

Ketchuppal vagy savanyúsággal tálaljuk.

Hagymás-tojásos tészta
Hirdetés