Egyszer kisérletező kedvünkben kipróbáltuk a házi sajt készítését. Nem bántuk meg, azóta már többször csináltunk. Íze inkább a mozarellához hasonlít. Most az alap változat készült. Az ízesítés változatainak csak a fantáziánk szabhat határt.
A tejet egy nagyobb lábasban felforraljuk.
Hozzáadjuk a sót és a fűszereket.
Folyamatosan kevergetjük, hogy a teteje ne bőrösödjön be.
Amikor felforrt hozzáöntjük az ecetet és addig főzzük amig az ecet összerántja a tejet. Ez kb 1 perc.
Levesszük a tűzröl és 10 percig állni hagyjuk.
Ezután egy tiszta konyharuhával vagy gézzel bélelt szűrőbe öntjük.
A négy sarkát összefogjuk és jól megtekerjük, hogy egy kis golyó legyen a sajtunk.
Fél órát még hagyjuk lecsöpögni.
Kiszedjük a ruhából és jól lehütjük.
Összetevők
Útmutató
A tejet egy nagyobb lábasban felforraljuk.
Hozzáadjuk a sót és a fűszereket.
Folyamatosan kevergetjük, hogy a teteje ne bőrösödjön be.
Amikor felforrt hozzáöntjük az ecetet és addig főzzük amig az ecet összerántja a tejet. Ez kb 1 perc.
Levesszük a tűzröl és 10 percig állni hagyjuk.
Ezután egy tiszta konyharuhával vagy gézzel bélelt szűrőbe öntjük.
A négy sarkát összefogjuk és jól megtekerjük, hogy egy kis golyó legyen a sajtunk.
Fél órát még hagyjuk lecsöpögni.
Kiszedjük a ruhából és jól lehütjük.
Hozzászólás