SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKözéphaladó

Érdemes néha otthon sütni házi tepertőt. Teljesen más íze van, sokkal finomabb mint a bolti. Egyik bevásárlóközpontban nagyon szép zsírszalonna volt, ezért most mi nekiálltunk és sütöttünk. Próbáljátok ki, megéri!

Házi tepertő

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő20 percFőzési idő50 percÖsszes idő1 óra 10 perc

1

A zsírszalonnát apró kockákra vágjuk. ( Felkockázva volt a csomag amit vettünk, de nagyon nagy kockákra van vágva, ezért még vágjuk kisebbre őket. Kb. 2x2 cm-es kockákra.)

2

Nagyobb lábasban feltesszük főni, sűrűn kevergetjük, hogy le ne égjen.

3
Házi tepertő

Mikor eresztett egy kis levet beleöntjük a tejet és úgy főzzük tovább, míg szép aranybarna nem lesz a tepertő.

4

Mi kicsit sötétebben jól megsülve szeretjük, de ízlés szerint készítsük el. Kb. 1 óra mire elkészül.

5

Mikor megsült és jó sok zsírt eresztett, krumplinyomóval jól kinyomjuk.

Megvárjuk míg kicsit kihűl és friss kenyérrel már fogyaszthatjuk is.

Összetevők

Útmutató

1

A zsírszalonnát apró kockákra vágjuk. ( Felkockázva volt a csomag amit vettünk, de nagyon nagy kockákra van vágva, ezért még vágjuk kisebbre őket. Kb. 2x2 cm-es kockákra.)

2

Nagyobb lábasban feltesszük főni, sűrűn kevergetjük, hogy le ne égjen.

3
Házi tepertő

Mikor eresztett egy kis levet beleöntjük a tejet és úgy főzzük tovább, míg szép aranybarna nem lesz a tepertő.

4

Mi kicsit sötétebben jól megsülve szeretjük, de ízlés szerint készítsük el. Kb. 1 óra mire elkészül.

5

Mikor megsült és jó sok zsírt eresztett, krumplinyomóval jól kinyomjuk.

Megvárjuk míg kicsit kihűl és friss kenyérrel már fogyaszthatjuk is.
Házi tepertő
Hirdetés