SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Finom, szaftos sertéscomb.

hentes tokány

Mennyiség4 Adag
Összes idő40 perc

1

A hagymát apró kockákra vágjuk.

2

A combot és a szalonnát csíkokra vagdossuk.

3

Kevés olajon a szalonnát megpirítjuk, majd beletesszük a hagymát. Mikor a hagyma is megdinsztelődött beletesszük a húst és fehéredésig sütjük.

4

Belenyomjuk a fokhagymát, a paradicsompürét és felöntjük kevés vízzel.

5

Sózzuk (óvatosan, mert a szalonna sós), borsozzuk.

6

Fedő alatt pároljuk. Többször megkeverjük és ha kell a vizet pótoljuk. Egyszerre mindig kevés vizet öntsünk hozzá, hogy a szaftunk jó sűrű maradjon.

7
hentes tokány

Ha a hús megpuhult jöhet bele az apróra vágott uborka. Az uborkával már csak egy kicsit forraljuk és elkészült a jó szaftos finom hentestokány.

8

Tarhonyával vagy friss kenyérrel tálaljuk.

Kategória

Összetevők

Útmutató

1

A hagymát apró kockákra vágjuk.

2

A combot és a szalonnát csíkokra vagdossuk.

3

Kevés olajon a szalonnát megpirítjuk, majd beletesszük a hagymát. Mikor a hagyma is megdinsztelődött beletesszük a húst és fehéredésig sütjük.

4

Belenyomjuk a fokhagymát, a paradicsompürét és felöntjük kevés vízzel.

5

Sózzuk (óvatosan, mert a szalonna sós), borsozzuk.

6

Fedő alatt pároljuk. Többször megkeverjük és ha kell a vizet pótoljuk. Egyszerre mindig kevés vizet öntsünk hozzá, hogy a szaftunk jó sűrű maradjon.

7
hentes tokány

Ha a hús megpuhult jöhet bele az apróra vágott uborka. Az uborkával már csak egy kicsit forraljuk és elkészült a jó szaftos finom hentestokány.

8

Tarhonyával vagy friss kenyérrel tálaljuk.

Hentes tokány
Hirdetés