SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Laktató magyaros ízvilágú egytálétel. Kevés munkával finom húsos babpörköltet készíthetünk.

Húsos babpörkölt

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő10 percFőzési idő2 óra 10 percÖsszes idő2 óra 20 perc

1

A babot előző este beáztatjuk.

2

Az olajon megfuttatjuk a felaprított hagymát, hozzáadjuk a karikákra vágott répát, a paradicsomot, a paprikát és összepároljuk őket.

3

Hozzáadjuk a pirospaprikát, sót, borsot és a babérlevelet.

4

A babot és a nagyobb kockákra vágott húst is beletesszük.

5
húsos babpörkölt

Felöntjük az alaplével, lefedjük és alacsony hőfokon 2 órán keresztül főzzük.

6

Néha megkeverjük.
A végére sűrű szaftot kapunk.

7

Az utolsó 10 percben beleszórunk egy marék házi jellegű tarhonyát.

Kenyérrel finom vacsora vagy ebéd. Aki szereti kevés csípős paprikát is tehet bele.

Kategória

Összetevők

Útmutató

1

A babot előző este beáztatjuk.

2

Az olajon megfuttatjuk a felaprított hagymát, hozzáadjuk a karikákra vágott répát, a paradicsomot, a paprikát és összepároljuk őket.

3

Hozzáadjuk a pirospaprikát, sót, borsot és a babérlevelet.

4

A babot és a nagyobb kockákra vágott húst is beletesszük.

5
húsos babpörkölt

Felöntjük az alaplével, lefedjük és alacsony hőfokon 2 órán keresztül főzzük.

6

Néha megkeverjük.
A végére sűrű szaftot kapunk.

7

Az utolsó 10 percben beleszórunk egy marék házi jellegű tarhonyát.

Kenyérrel finom vacsora vagy ebéd. Aki szereti kevés csípős paprikát is tehet bele.
Húsos babpörkölt
Hirdetés