Laktató magyaros ízvilágú egytálétel. Kevés munkával finom húsos babpörköltet készíthetünk.
A babot előző este beáztatjuk.
Az olajon megfuttatjuk a felaprított hagymát, hozzáadjuk a karikákra vágott répát, a paradicsomot, a paprikát és összepároljuk őket.
Hozzáadjuk a pirospaprikát, sót, borsot és a babérlevelet.
A babot és a nagyobb kockákra vágott húst is beletesszük.
Felöntjük az alaplével, lefedjük és alacsony hőfokon 2 órán keresztül főzzük.
Néha megkeverjük.
A végére sűrű szaftot kapunk.
Az utolsó 10 percben beleszórunk egy marék házi jellegű tarhonyát.
Összetevők
Útmutató
A babot előző este beáztatjuk.
Az olajon megfuttatjuk a felaprított hagymát, hozzáadjuk a karikákra vágott répát, a paradicsomot, a paprikát és összepároljuk őket.
Hozzáadjuk a pirospaprikát, sót, borsot és a babérlevelet.
A babot és a nagyobb kockákra vágott húst is beletesszük.
Felöntjük az alaplével, lefedjük és alacsony hőfokon 2 órán keresztül főzzük.
Néha megkeverjük.
A végére sűrű szaftot kapunk.
Az utolsó 10 percben beleszórunk egy marék házi jellegű tarhonyát.
Hozzászólás