Töltött húsos batyuk egy kis káposztás csavarral.
A liszthez hozzáadjuk a sót és 200 ml forró vizet.
Jól összegyúrjuk, legalább 5 percen keresztül és letakarva 20 percet állni hagyjuk.
Amíg áll a tészta, elkészítjük a tölteléket.
A húshoz hozzáadjuk a nagyon apróra vágott káposztát, az összenyomott fokhagymát, a szintén apróra vágott hagymát és a többi hozzávalót.
Alaposan elkeverjük.
A tésztát egészen vékonyra nyújtjuk és körülbelül 8 centiméter átmérőjű köröket szaggatunk belőle.
Segítségünkre lehet egy tésztanyújtó gép.
Minden kör közepébe teszünk körülbelül egy teáskanálnyi tölteléket.
A kör szélét enyhén átkenjük vízzel, majd félbehajtjuk és tetszés szerinti módszerrel összenyomkodjuk, hogy gőzölés közben ne folyjon ki a töltelék.
A kis batyukat két féle képpen is elkészíthetjük: gőzöléssel, vagy lepirítással.
A gőzöléshez egy lábasban sós vizet forralunk és felette a párolóedényben helyezzük el a kis batyukat egy sütőpapíron, hogy ne tapadjanak le. Körülbelül 10 percig gőzöljük őket.
A pirításos módszerhez egy serpenyőben forrósítsunk fel körülbelül 2 evőkanál olajat, majd a batyuk mindkét oldalát jól pirítsuk le. Mikor a batyuk megpirultak, óvatosan felöntjük a serpenyőt kb. 100 milliliter vízzel, és azonnal rárakjuk a fedőt. Hagyjuk gőzölni körülbelül 5 percet közepes lángon. Ezalatt a víz el is párolog.
A hagyományos mártogatóhoz egy kis tálban keverjünk össze 1:1 arányban fehérborecetet és szójaszószt.
Ha ez nem a mi ízvilágunk (bár meglepően finom és érdemes kipróbálni), mutatunk nektek egy besamel alapú szószt is.
2 evőkanál olajon egy kicsit megpirítjuk a lisztet, majd felöntjük a tejjel és csomómentesre keverjük.
Fűszerezzük ízlés szerint fokhagymaporral, sóval, borssal, cayenne-borssal és petrezselyemmel.
Ha a szósszal készítettük, akkor azt egy tányéron tálaljuk a batyukkal.
Ha a mártogatóst választottuk, akkor azt egy külön kis tálban kínáljuk hozzá.
Jó étvágyat!
Összetevők
Útmutató
A liszthez hozzáadjuk a sót és 200 ml forró vizet.
Jól összegyúrjuk, legalább 5 percen keresztül és letakarva 20 percet állni hagyjuk.
Amíg áll a tészta, elkészítjük a tölteléket.
A húshoz hozzáadjuk a nagyon apróra vágott káposztát, az összenyomott fokhagymát, a szintén apróra vágott hagymát és a többi hozzávalót.
Alaposan elkeverjük.
A tésztát egészen vékonyra nyújtjuk és körülbelül 8 centiméter átmérőjű köröket szaggatunk belőle.
Segítségünkre lehet egy tésztanyújtó gép.
Minden kör közepébe teszünk körülbelül egy teáskanálnyi tölteléket.
A kör szélét enyhén átkenjük vízzel, majd félbehajtjuk és tetszés szerinti módszerrel összenyomkodjuk, hogy gőzölés közben ne folyjon ki a töltelék.
A kis batyukat két féle képpen is elkészíthetjük: gőzöléssel, vagy lepirítással.
A gőzöléshez egy lábasban sós vizet forralunk és felette a párolóedényben helyezzük el a kis batyukat egy sütőpapíron, hogy ne tapadjanak le. Körülbelül 10 percig gőzöljük őket.
A pirításos módszerhez egy serpenyőben forrósítsunk fel körülbelül 2 evőkanál olajat, majd a batyuk mindkét oldalát jól pirítsuk le. Mikor a batyuk megpirultak, óvatosan felöntjük a serpenyőt kb. 100 milliliter vízzel, és azonnal rárakjuk a fedőt. Hagyjuk gőzölni körülbelül 5 percet közepes lángon. Ezalatt a víz el is párolog.
A hagyományos mártogatóhoz egy kis tálban keverjünk össze 1:1 arányban fehérborecetet és szójaszószt.
Ha ez nem a mi ízvilágunk (bár meglepően finom és érdemes kipróbálni), mutatunk nektek egy besamel alapú szószt is.
2 evőkanál olajon egy kicsit megpirítjuk a lisztet, majd felöntjük a tejjel és csomómentesre keverjük.
Fűszerezzük ízlés szerint fokhagymaporral, sóval, borssal, cayenne-borssal és petrezselyemmel.
Ha a szósszal készítettük, akkor azt egy tányéron tálaljuk a batyukkal.
Ha a mártogatóst választottuk, akkor azt egy külön kis tálban kínáljuk hozzá.
Jó étvágyat!
Hozzászólás