SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Ahány ház annyi féle lecsó. Mi két félét szoktunk készíteni. Az egyik ez a tartalmas húsos változat.

Húsos lecsó

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő20 percFőzési idő30 percÖsszes idő50 perc

1

A húst nagyobb kockákra, míg a szalonnát apró kockákra vágjuk.
A hagymát félbe vágjuk és úgy felszeleteljük.
A paprikát felkarikázzuk.

2

Kevés olajon a szalonnát kicsit megpirítjuk, rádobjuk a húskockákat elkeverjük és kevés vízzel felöntjük.

3

Fedő alatt pároljuk. Ha félig már megfőtt a húsunk, beledobjuk a hagymát és a paprikát. Megsózzuk és addig főzzük, amíg a paprika összeesik és már majdnem kész.

4

Ekkor ráöntjük a paradicsompürét és jól elkeverjük.

5

Pár percig még rotyogtatjuk és kész is a lecsónk.

Friss kenyérrel tálaljuk.

Kategória

Összetevők

Útmutató

1

A húst nagyobb kockákra, míg a szalonnát apró kockákra vágjuk.
A hagymát félbe vágjuk és úgy felszeleteljük.
A paprikát felkarikázzuk.

2

Kevés olajon a szalonnát kicsit megpirítjuk, rádobjuk a húskockákat elkeverjük és kevés vízzel felöntjük.

3

Fedő alatt pároljuk. Ha félig már megfőtt a húsunk, beledobjuk a hagymát és a paprikát. Megsózzuk és addig főzzük, amíg a paprika összeesik és már majdnem kész.

4

Ekkor ráöntjük a paradicsompürét és jól elkeverjük.

5

Pár percig még rotyogtatjuk és kész is a lecsónk.

Friss kenyérrel tálaljuk.
Húsos lecsó
Hirdetés