Ahány ház annyi féle lecsó. Mi két félét szoktunk készíteni. Az egyik ez a tartalmas húsos változat.
A húst nagyobb kockákra, míg a szalonnát apró kockákra vágjuk.
A hagymát félbe vágjuk és úgy felszeleteljük.
A paprikát felkarikázzuk.
Kevés olajon a szalonnát kicsit megpirítjuk, rádobjuk a húskockákat elkeverjük és kevés vízzel felöntjük.
Fedő alatt pároljuk. Ha félig már megfőtt a húsunk, beledobjuk a hagymát és a paprikát. Megsózzuk és addig főzzük, amíg a paprika összeesik és már majdnem kész.
Ekkor ráöntjük a paradicsompürét és jól elkeverjük.
Pár percig még rotyogtatjuk és kész is a lecsónk.
Összetevők
Útmutató
A húst nagyobb kockákra, míg a szalonnát apró kockákra vágjuk.
A hagymát félbe vágjuk és úgy felszeleteljük.
A paprikát felkarikázzuk.
Kevés olajon a szalonnát kicsit megpirítjuk, rádobjuk a húskockákat elkeverjük és kevés vízzel felöntjük.
Fedő alatt pároljuk. Ha félig már megfőtt a húsunk, beledobjuk a hagymát és a paprikát. Megsózzuk és addig főzzük, amíg a paprika összeesik és már majdnem kész.
Ekkor ráöntjük a paradicsompürét és jól elkeverjük.
Pár percig még rotyogtatjuk és kész is a lecsónk.
Hozzászólás