Egyszerű túrós sütemény. Kezdők is bátran nekiállhatnak.
A tésztához a tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat és a 3 ek tejet.
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral, és a tésztához adjuk.
Sütőpapírral bélelt, kisebb (kb 20x30 cm-es) tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Ekkor még lágy marad a tészta.
Addig elkészítjük a túrókrémet. A tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a túrót, a tejfölt, a keményítőt, a vaníliás cukrot és a citromlét.
A félig megsült tésztára kanalazzuk és újabb 20 percre visszatesszük a sütőbe.
Ez idő alatt felverjük a tojásfehérjét a cukorral. Kemény habot kapunk.
Rákanalazzuk a habot a túrós sütire és újabb 10 percig sütjük, hogy a hab kissé megpiruljon.
Ha kihűlt, szeleteljük a süteményt.
Összetevők
Útmutató
A tésztához a tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat és a 3 ek tejet.
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral, és a tésztához adjuk.
Sütőpapírral bélelt, kisebb (kb 20x30 cm-es) tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Ekkor még lágy marad a tészta.
Addig elkészítjük a túrókrémet. A tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a túrót, a tejfölt, a keményítőt, a vaníliás cukrot és a citromlét.
A félig megsült tésztára kanalazzuk és újabb 20 percre visszatesszük a sütőbe.
Ez idő alatt felverjük a tojásfehérjét a cukorral. Kemény habot kapunk.
Rákanalazzuk a habot a túrós sütire és újabb 10 percig sütjük, hogy a hab kissé megpiruljon.
Ha kihűlt, szeleteljük a süteményt.
Hozzászólás