Elkészítése kicsit több időt vesz igénybe, de cserébe egy nagyon finom kiadós ételt kapunk.
Az oldalast befűszerezzük és serpenyőben átsütjük, hogy jó piros kérget kapjon. Egy tálra kiszedjük.
A maradék olajon megdinszteljük a hagymát és beletesszük a jól kimosott káposztát. Átforgatjuk és kb. 10 percig pároljuk.
Egy nagyobb lefedhető edénybe alulra tesszük a káposztát, rápakoljuk az oldalast és a főtt gerezdekre vágott krumplit.
Lefedjük és forró sütőben 30-40 percig sütjük.
Közben a gőzgombócot bedagasztjuk. A hozzávalókból közepes keménységű tésztát dagasztunk. Fél órát pihentetjük és gombócokat formálunk belőle.
A húsról leszedjük a fedőt és 10-15 perc alatt megpirítjuk.
A húsok tetejére pakoljuk a gombócokat és újra lefedjük, majd még 10-15 percig sütjük, hogy a gombóc átgőzölődjön a finom fűszeres gőzben.
Összetevők
Útmutató
Az oldalast befűszerezzük és serpenyőben átsütjük, hogy jó piros kérget kapjon. Egy tálra kiszedjük.
A maradék olajon megdinszteljük a hagymát és beletesszük a jól kimosott káposztát. Átforgatjuk és kb. 10 percig pároljuk.
Egy nagyobb lefedhető edénybe alulra tesszük a káposztát, rápakoljuk az oldalast és a főtt gerezdekre vágott krumplit.
Lefedjük és forró sütőben 30-40 percig sütjük.
Közben a gőzgombócot bedagasztjuk. A hozzávalókból közepes keménységű tésztát dagasztunk. Fél órát pihentetjük és gombócokat formálunk belőle.
A húsról leszedjük a fedőt és 10-15 perc alatt megpirítjuk.
A húsok tetejére pakoljuk a gombócokat és újra lefedjük, majd még 10-15 percig sütjük, hogy a gombóc átgőzölődjön a finom fűszeres gőzben.
Hozzászólás