Apró káposztás pogácsák: kiadós recept, de gyorsan fogy a pogácsa, mert nem lehet abbahagyni…
A káposztát lereszeljük, és kevés olajon, sóval, borssal megpároljuk.
Az élesztőt a langyos tejben, egy csipet cukorral felfuttatjuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval és tésztát dagasztunk.
Ujjnyi vastagra kinyújtjuk és megkenjük a káposztával.
Két oldalról behajtjuk a tésztát, majd félbe hajtjuk.
Pihenni hagyjuk fél órát, majd fél óránként még kétszer hajtogatjuk.
Mikor megkelt a tésztánk kinyújtjuk és beirdaljuk a tetejét.
Tojással megkenjük és apró szaggatóval pogácsákat szaggatunk belőle.
Közepes lángon 10-12 perc alatt szép pirosra sütjük.
Összetevők
Útmutató
A káposztát lereszeljük, és kevés olajon, sóval, borssal megpároljuk.
Az élesztőt a langyos tejben, egy csipet cukorral felfuttatjuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval és tésztát dagasztunk.
Ujjnyi vastagra kinyújtjuk és megkenjük a káposztával.
Két oldalról behajtjuk a tésztát, majd félbe hajtjuk.
Pihenni hagyjuk fél órát, majd fél óránként még kétszer hajtogatjuk.
Mikor megkelt a tésztánk kinyújtjuk és beirdaljuk a tetejét.
Tojással megkenjük és apró szaggatóval pogácsákat szaggatunk belőle.
Közepes lángon 10-12 perc alatt szép pirosra sütjük.
Hozzászólás