SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKözéphaladó

Apró káposztás pogácsák: kiadós recept, de gyorsan fogy a pogácsa, mert nem lehet abbahagyni…

Káposztás pogácsa

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő2 óra 10 percFőzési idő20 percÖsszes idő2 óra 30 perc

1

A káposztát lereszeljük, és kevés olajon, sóval, borssal megpároljuk.

2

Az élesztőt a langyos tejben, egy csipet cukorral felfuttatjuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval és tésztát dagasztunk.

3

Ujjnyi vastagra kinyújtjuk és megkenjük a káposztával.

4

Két oldalról behajtjuk a tésztát, majd félbe hajtjuk.

5

Pihenni hagyjuk fél órát, majd fél óránként még kétszer hajtogatjuk.

6

Mikor megkelt a tésztánk kinyújtjuk és beirdaljuk a tetejét.

7

Tojással megkenjük és apró szaggatóval pogácsákat szaggatunk belőle.

8

Közepes lángon 10-12 perc alatt szép pirosra sütjük.

Szép leveles pogácsáink lesznek.

Összetevők

Útmutató

1

A káposztát lereszeljük, és kevés olajon, sóval, borssal megpároljuk.

2

Az élesztőt a langyos tejben, egy csipet cukorral felfuttatjuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval és tésztát dagasztunk.

3

Ujjnyi vastagra kinyújtjuk és megkenjük a káposztával.

4

Két oldalról behajtjuk a tésztát, majd félbe hajtjuk.

5

Pihenni hagyjuk fél órát, majd fél óránként még kétszer hajtogatjuk.

6

Mikor megkelt a tésztánk kinyújtjuk és beirdaljuk a tetejét.

7

Tojással megkenjük és apró szaggatóval pogácsákat szaggatunk belőle.

8

Közepes lángon 10-12 perc alatt szép pirosra sütjük.

Szép leveles pogácsáink lesznek.
Káposztás pogácsa
Hirdetés