Vacsira is nagyon finom, de egy ünnepi ebédként is megállja a helyét a karfiolos rakott hús.
A húst szeletekre vágjuk, kevés olajban átsütjük és félretesszük.
A hagymát apró kockákra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, pirospaprikával megszórjuk és kevés vízzel felöntjük. Tulajdonképpen egy pörkölt alapot készítünk.
Beletesszük a kisebb darabokra vágott karfiolt.
Ízlés szerint fűszerezzük és puhára főzzük.
Közben két tojást megfőzünk.
1 zsemlét vízbe áztatunk.
A karfiolpörkölthöz hozzáadjuk a jól kinyomkodott zsemlét, 1 tojást és a kockákra vágott főtt tojást.
Jól elkeverjük.
Egy tepsibe sütőpapírt teszünk.
Összeállítjuk. 1 szelet hús, 1 kanál töltelék, megint hús és így addig rakosgatjuk, míg tart a hozzávalónk.
Tejföllel megkenjük.
Sütőben közepes hőfokon 35-40 percig sütjük.
Az utolsó 5 percben megszórjuk reszelt sajttal.
Összetevők
Útmutató
A húst szeletekre vágjuk, kevés olajban átsütjük és félretesszük.
A hagymát apró kockákra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, pirospaprikával megszórjuk és kevés vízzel felöntjük. Tulajdonképpen egy pörkölt alapot készítünk.
Beletesszük a kisebb darabokra vágott karfiolt.
Ízlés szerint fűszerezzük és puhára főzzük.
Közben két tojást megfőzünk.
1 zsemlét vízbe áztatunk.
A karfiolpörkölthöz hozzáadjuk a jól kinyomkodott zsemlét, 1 tojást és a kockákra vágott főtt tojást.
Jól elkeverjük.
Egy tepsibe sütőpapírt teszünk.
Összeállítjuk. 1 szelet hús, 1 kanál töltelék, megint hús és így addig rakosgatjuk, míg tart a hozzávalónk.
Tejföllel megkenjük.
Sütőben közepes hőfokon 35-40 percig sütjük.
Az utolsó 5 percben megszórjuk reszelt sajttal.
Hozzászólás