Kávéimádók szeretni fogják ezt az egyszerű süteményt.
A piskótához a tojásokat ketté választjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral.
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat, majd kisebb fokozatra állítjuk a habverőt és a sütőporral elkevert lisztet is hozzáadjuk.
Sütőpapírral bélelt gáztepsibe elterítjük és 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
Még melegen egy konyharuhára fordítjuk, lehúzzuk a papírt és a konyharuha segítségével feltekerjük. Így hagyjuk kihűlni.
A krémhez a lisztet elkeverjük a kávéval és sűrűre főzzük, kézi habverővel folyamatosan kevergetjük közben.
Ha besűrűsödött belekeverjük a csokit, és addig keverjük míg fel nem olvad. Jól lehűtjük.
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd belekeverjük a kihűlt kávés krémet is.
A kihűlt piskótát kitekerjük és megkenjük a krém kétharmadával, feltekerjük és a maradék krémmel befedjük.
Jól lehűtve szeleteljük.
Összetevők
Útmutató
A piskótához a tojásokat ketté választjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral.
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat, majd kisebb fokozatra állítjuk a habverőt és a sütőporral elkevert lisztet is hozzáadjuk.
Sütőpapírral bélelt gáztepsibe elterítjük és 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
Még melegen egy konyharuhára fordítjuk, lehúzzuk a papírt és a konyharuha segítségével feltekerjük. Így hagyjuk kihűlni.
A krémhez a lisztet elkeverjük a kávéval és sűrűre főzzük, kézi habverővel folyamatosan kevergetjük közben.
Ha besűrűsödött belekeverjük a csokit, és addig keverjük míg fel nem olvad. Jól lehűtjük.
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd belekeverjük a kihűlt kávés krémet is.
A kihűlt piskótát kitekerjük és megkenjük a krém kétharmadával, feltekerjük és a maradék krémmel befedjük.
Jól lehűtve szeleteljük.
Hozzászólás