Egyszerű, olcsó, kiadós sütemény. Gyorsan mindenki kedvence lesz.
A tésztához 40 dkg lisztet összekeverünk fél csomag sütőporral. Adunk hozzá 12 dkg zsírt, 12 dkg cukrot és egy tojást.
Annyi tejföllel állítjuk össze, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
A tésztából tepsi hátulján 180 fokos sütőben 3 lapot sütünk.
Gyorsan sülnek a lapok.
Mikor a tésztalapok megsültek és kihűltek az alábbi krémet kenjük közéjük.
Fél liter tejből 2 evőkanál cukorral és 4 evőkanál liszttel sűrű krémet főzünk. (Én a sütést mindig a főtt krém elkészítésével kezdem, így van ideje kihűlni, mire a tésztalapok megsülnek).
20 dkg vajat 25 dkg porcukorral, 2 csomag vaníliás cukorral habosra keverünk.
Belekeverjük a kihűlt főzött krémet.
A jól kikevert krémmel megkenjük a lapokat.
Hűtőbe tesszük.
Pár óra állás után már könnyen szeletelhető.
Tetejét porcukorral megszórjuk.
Összetevők
Útmutató
A tésztához 40 dkg lisztet összekeverünk fél csomag sütőporral. Adunk hozzá 12 dkg zsírt, 12 dkg cukrot és egy tojást.
Annyi tejföllel állítjuk össze, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
A tésztából tepsi hátulján 180 fokos sütőben 3 lapot sütünk.
Gyorsan sülnek a lapok.
Mikor a tésztalapok megsültek és kihűltek az alábbi krémet kenjük közéjük.
Fél liter tejből 2 evőkanál cukorral és 4 evőkanál liszttel sűrű krémet főzünk. (Én a sütést mindig a főtt krém elkészítésével kezdem, így van ideje kihűlni, mire a tésztalapok megsülnek).
20 dkg vajat 25 dkg porcukorral, 2 csomag vaníliás cukorral habosra keverünk.
Belekeverjük a kihűlt főzött krémet.
A jól kikevert krémmel megkenjük a lapokat.
Hűtőbe tesszük.
Pár óra állás után már könnyen szeletelhető.
Tetejét porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás